Un vinovat aproape perfect. Cum se construieste un nou tip de rasism PDF

5/5
Autor: Pascal Bruckner
ISBN: 9786064010186
Editura: Trei
Vezi cartea Un vinovat aproape perfect. Cum se construieste un nou tip de rasism PDF scrisa de autorul Pascal Bruckner in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Trei in limba Romana, are 288 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

45 Lei
Pretul cartii Un vinovat aproape perfect. Cum se construieste un nou tip de rasism este de aproximativ 45lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Un vinovat aproape perfect. Cum se construieste un nou tip de rasism

Caderea Zidului Berlinului a lasat stanga europeana intr-o confuzie totala. Pe campul de batalie al ideilor, progresul, libertatea si universalul au cedat locul unei noi triade importate direct din Statele Unite: genul, identitatea si rasa.
Ieri ne luptam in numele proletariatului, al Lumii a Treia si al damnatilor planetei; astazi condamnam omul alb, facandu-l vinovat de colonialism, sclavie si dominarea femeilor. Trei discursuri – neofeminist, antirasist si decolonial – il desemneaza ca fiind dusmanul comun al omenirii. El a devenit noul Satana, cel pe care propria anatomie il face un violator ontologic, culoarea pielii – rasist, iar puterea – exploatator al tuturor „dominatilor” si „rasizatilor”.
Scopul acestui eseu este de a analiza cum, sub impulsul unei americanizari caricaturale a Europei, lupta de gen si cea de rasa sunt pe cale de a inlocui lupta de clasa, de a alunga meritocratia si de a distruge ideea de umanitate ca unitate. Sa facem din omul alb tapul ispasitor prin excelenta nu inseamna decat sa inlocuim un rasism cu altul; si, intr-un viitor ce se anunta sumbru, cu societati tribale, care-si pazesc cu strasnicie identitatea, prada unui razboi al tuturor contra tuturor.

ISBN: 9786064010186

Carti scrise de Pascal Bruckner

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Pascal Bruckner sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Pascal Bruckner
Traducator(i):
Cod: 9786064010186
Editura: Trei
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 288
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Pascal Bruckner. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 45lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 288 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.