Tresariri critice PDF

5/5
Autor: Ovidiu Pecican
ISBN: LIM978-606-799-240-3
Editura: LIMES
Vezi cartea Tresariri critice PDF scrisa de autorul Ovidiu Pecican in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura LIMES, are 236 pagini si dimensiuni de 210 x 150 mm. Editia acestei carti este Necartonata.

Pretul Recomandat

25 Lei
Pretul cartii este de aproximativ 25lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Tresariri critice

Tresariri critice. Dezmortiri literare
Poate a sosit momentul cand critica ar trebui sa se multumeasca a fi simplul ecou scris al unei tresariri; nici mai mult, nici mai putin… – Ovidiu Pecican
De la critica la critica nu e decat un pas. Si lucrurile stau astfel pentru ca tot un pas desparte si o lectura de alta lectura. Ca este vorba despre distante in timp si spatiu ori de altele, de la un nivel la urmatorul, ramane un fapt. Dar astfel stand lucrurile, scrutarea paginii poate conduce la reactii aproape viscerale; emotionale, in orice caz.

…M-am gandit, prin urmare, ca poate a sosit momentul cand critica ar trebui sa se multumeasca a fi simplul ecou scris al unei tresariri; nici mai mult, nici mai putin. Ar face oare o asemenea dispunere in peisaj a actului critic o mai buna impresie beneficiarilor lui imediati, jurnalistii literari si autorii? A continua sa crezi ca aceia care vor deschide pagina de critica dintr-o publicatie ori cei ce vor merge cu volumul tau acasa sunt cititorii obisnuiti ai gazetelor literare pare o mare autoiluzionare in momentul de fata. Tirajele scad, si la carti, si la magazinele culturale tiparite, lumea trece indiferenta spre alte tentatii, asa ca ajungi sa te bucuri ca o redactora sefa convinsa in sinea ei ca nu stii sa scrii, ca nu citesti si ca, oricum, nu ai pricepe nimic din ce parcurgi cu privirea, ca si cate un autor enervat de poticnelile tale, sunt ultimii prieteni care ti-au mai ramas.
Este o iluzie, totusi, fiindca nu ii ai nici pe ei. Dar stii ca minunatii tai cititori ori au trecut prin lume inainte ca tu sa te nasti, ori mai asteapta inca in virtualitatea pura intruparea intr-o viata terestra. Jocul critico-literar dobandeste astfel o alonja metafizica, parand sa te flateze.
E bine. Sa mai tresar o data, de doua sau de noua ori… De cate ori imi vine… Va fi cum trebuie sa fie. Si la vara – cald… – Fragment din Precuvantare

Cod carte: LIM978-606-799-240-3

Carti scrise de Ovidiu Pecican

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Ovidiu Pecican sau din categoria Litere Critica Literara.
Autor(i): Ovidiu Pecican
Traducator(i): 0
Cod: LIM978-606-799-240-3
Editura: LIMES
Editie: Necartonata
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 236
Format/Dimensiuni:
Categorie: Stiinte Umaniste
Sub-Categorie: Litere Critica Literara

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Ovidiu Pecican. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2018. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 25lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 236 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.