Trei inele. O poveste despre exil, naratiune si destin PDF

5/5
Autor: Daniel Mendelsohn
ISBN: 9789734687992
Editura: Polirom
Vezi cartea Trei inele. O poveste despre exil, naratiune si destin PDF scrisa de autorul Daniel Mendelsohn in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 168 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

29.95 Lei
Pretul cartii Trei inele. O poveste despre exil, naratiune si destin este de aproximativ 29.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Trei inele. O poveste despre exil, naratiune si destin

Carte de memorialistica, biografie si, totodata, un erudit exercitiu de istorie si critica literara, Trei inele spune povestile a trei scriitori exilati care, analizand opere clasice ale literaturii, au creat la randul lor capodopere: Erich Auerbach, filologul evreu refugiat din Germania lui Hitler la Istanbul, unde si-a scris principalul studiu asupra literaturii occidentale, Mimesis, François Fénelon, arhiepiscopul francez din secolul al XVII-lea care a fost repudiat din cauza Peripetiilor lui Telemah, o ingenioasa continuare a Odiseei si cea mai citita carte in Europa timp de o suta de ani, si W.G. Sebald, romancierul german autoexilat in Anglia ale carui naratiuni sinuoase exploreaza temele odiseice ale dislocarii, nostalgiei si despartirii de casa. Acestor trei istorii li se adauga povestea celor doua carti scrise de Daniel Mendelsohn despre saga familiei sale marcate de Holocaust si de aceeasi Odisee. O carte despre exil si destin ca tema literara, despre felul cum experienta personala a exilului se transforma in poveste, intr-o naratiune exemplara.

ISBN: 9789734687992

Carti scrise de Daniel Mendelsohn

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Daniel Mendelsohn sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Daniel Mendelsohn
Traducator(i):
Cod: 9789734687992
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 168
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Daniel Mendelsohn. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 29.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 168 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.