Transilvania de Sud – tara Bisericilor Fortificate PDF

5/5
Autor: ***
ISBN: 5948490930047
Editura: Schubert & Franzke
Vezi cartea Transilvania de Sud – tara Bisericilor Fortificate PDF scrisa de autorul *** in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in februarie 2021 de catre editura Schubert & Franzke in limba Romana, are 1 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

33.9 Lei
Pretul cartii Transilvania de Sud – tara Bisericilor Fortificate este de aproximativ 33.9lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Transilvania de Sud – tara Bisericilor Fortificate

Despre sasi si bogatia lor culturala

Au fost adusi aici de paza la granitele unui imperiu; au ramas si au cladit sate si orase in care au inflorit mestesugurile si comertul; o adevarata societate bazata pe legi si datini aparte. Apoi au plecat… dar au ramas bisericile fortificate, cetatile taranesti, turnurile cu ceas, casele ferecate in porti mari. Toate acestea vorbesc despre sasi si ne descriu caracterul unui popor muncitor si serios care si-a lasat amprenta asupra acestor locuri.

Panorama SudTransilvania

Pentru cei care nu au scrutat zarea din turnuri-clopotnita (ex: Viscri); pentru cei care nu au cutreierat prin culoare si curti interioare, reinviind pagini de istorie (ex: Prejmer); pentru cei care nu au vazut mestesugita incuietoare de la Biertan (premiata la Paris in 1910); pentru cei care nu stiu de inchisoarea sotilor sau de turnul slaninii…

Pentru toti acestia, dar si pentru cei care au mai fost, au mai vazut si s-au imbogatit sufleteste, din tara sau din afara ei, harta panoramica a Transilvaniei de Sud lanseaza o invitatie „avizata”, deschizand o perspectiva larga catre istoria, cultura si relieful acestor locuri.

Punctul de plecare in explorarea taramului bisericilor fortificate este aici, in descrierile oferite de Prof. Dr. Paul Niedermaier si Dr. Maria Cringaci-Tiplic (germana si engleza); panorama creata de artistul Heinz Vielkind da viata descrierilor, arata localizarea bisericilor si te imbie la explorari prin tinuturi verzi.

…Va ramane doar sa descoperiti detaliile pline de farmec ce dau savoare excursiei.

Ce era inchisoarea sotilor? Nu va ramane decat sa intrebati…la Biertan.

ISBN: 5948490930047

Carti scrise de ***

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre *** sau din categoria Turism si calatorii.
Autor(i): ***
Traducator(i):
Cod: 5948490930047
Editura: Schubert & Franzke
Limba: Romana
Anul aparitiei: februarie 2021
Numar pagini: 1
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Turism si calatorii

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre ***. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in februarie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 33.9lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 1 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.