Stalin si poporul rus… Democratie si dictatura in Romania contemporana. Premisele instaurarii comunismului (Vol. 2) PDF

5/5
Autor: Gheorghe Onisoru
ISBN: 9786060880196
Editura: Corint
Vezi cartea Stalin si poporul rus… Democratie si dictatura in Romania contemporana. Premisele instaurarii comunismului (Vol. 2) PDF scrisa de autorul Gheorghe Onisoru in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Corint in limba Romana, are 456 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

54.9 Lei
Pretul cartii Stalin si poporul rus… Democratie si dictatura in Romania contemporana. Premisele instaurarii comunismului (Vol. 2) este de aproximativ 54.9lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Stalin si poporul rus… Democratie si dictatura in Romania contemporana. Premisele instaurarii comunismului (Vol. 2)

Dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, au urmat doi ani si jumatate de framantari politice, in care partide vechi si noi concurau pentru a intra in gratiile populatiei, pronuntandu-se pentru reforme indraznete. Cu ajutorul reprezentantilor Uniunii Sovietice si bazandu-se pe directivele lui Stalin, Partidul Comunist din Romania (redenumit Partidul Comunist Roman) a exercitat presiuni tot mai puternice asupra regelui si a macinat putin cate putin principalele partide de opozitie: National-taranesc si National Liberal. Constantin Titel Petrescu, liderul social-democratilor, a fost indepartat de la conducerea propriului partid pentru ca se manifesta tot mai critic fata de guvernul Groza si deciziile acestuia.

intr-un context intern tot mai agitat si violent, cu sprijin sovietic evident si profitand de neputinta britanicilor si a americanilor, comunistii si „tovarasii lor de drum” au organizat si au castigat alegerile generale din 1946, printr-un fals grosolan. Iar 1947 a fost anul asaltului final asupra ultimelor obstacole din calea comunizarii totale a tarii: Iuliu Maniu, colegii sai din conducerea Partidului National-taranesc si regele Mihai I.

in Stalin s­i poporul rus… Democratie s­i dictatura in Romania contemporana, Gheorghe Onisoru prezinta succesiunea de regimuri politice – democratic bazat pe Constitutia de la 1923, autoritar al regelui Carol al II-lea in baza Constitutiei de la 1938, statul national-legionar si dictatura antonesciana – care a condus, intr-un final, la actul de la 23 august 1944 si la incheierea Conventiei de Armistitiu cateva saptamani mai tarziu. in acelasi timp, autorul explica imprejurarile instalarii guvernului Petru Groza, primul cabinet cu prezenta comunista semnificativa.

ISBN: 9786060880196

Carti scrise de Gheorghe Onisoru

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Gheorghe Onisoru sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Gheorghe Onisoru
Traducator(i):
Cod: 9786060880196
Editura: Corint
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 456
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Gheorghe Onisoru. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 54.9lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.