Stalin si poporul rus… Democratie si dictatura in Romania contemporana. Premisele instaurarii comunismului (Vol. 1) PDF

5/5
Autor: Gheorghe Onisoru
ISBN: 9786060880189
Editura: Corint
Vezi cartea Stalin si poporul rus… Democratie si dictatura in Romania contemporana. Premisele instaurarii comunismului (Vol. 1) PDF scrisa de autorul Gheorghe Onisoru in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Corint in limba Romana, are 544 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

59.9 Lei
Pretul cartii Stalin si poporul rus… Democratie si dictatura in Romania contemporana. Premisele instaurarii comunismului (Vol. 1) este de aproximativ 59.9lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Stalin si poporul rus… Democratie si dictatura in Romania contemporana. Premisele instaurarii comunismului (Vol. 1)

Procesul de comunizare a Romaniei a urmat un model gandit pana la ultimul detaliu la Kremlin, dar a avut si caracteristicile sale, izvorate din particularitatile istoriei romanesti din prima parte a secolului XX. Abdicarea regelui Mihai I la sfarsitul lui 1947 si proclamarea Republicii Populare Romane imediat dupa aceea nu pot fi intelese fara studierea si analizarea celor peste doua decenii de democratie interbelica si a perioadei tulbure a celui de-al Doilea Razboi Mondial.

in Stalin s­i poporul rus… Democratie s­i dictatura in Romania contemporana, Gheorghe Onisoru prezinta succesiunea de regimuri politice – democratic bazat pe Constitutia de la 1923, autoritar al regelui Carol al II-lea in baza Constitutiei de la 1938, statul national-legionar si dictatura antonesciana – care a condus, intr-un final, la actul de la 23 august 1944 si la incheierea Conventiei de Armistitiu cateva saptamani mai tarziu. in acelasi timp, autorul explica imprejurarile instalarii guvernului Petru Groza, primul cabinet cu prezenta comunista semnificativa.

ISBN: 9786060880189

Carti scrise de Gheorghe Onisoru

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Gheorghe Onisoru sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Gheorghe Onisoru
Traducator(i):
Cod: 9786060880189
Editura: Corint
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 544
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Gheorghe Onisoru. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 59.9lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.