Simfonia muta PDF

5/5
Autor: Nichita Danilov
ISBN: 9789734688029
Editura: Polirom
Vezi cartea Simfonia muta PDF scrisa de autorul Nichita Danilov in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 344 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

44.95 Lei
Pretul cartii Simfonia muta este de aproximativ 44.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Simfonia muta

Realismul magic al nuvelelor si povestirilor din Simfonia muta, potopit cateodata de note de fantastic si absurd, nu se desfasoara nici o clipa in gol: el are intotdeauna o acoperire psihologica si, de ce nu, mitologica. Importante nu sunt atat intamplarile, cat atmosfera si, mai cu seama, multimea personajelor ce bantuie paginile cartii. Ele vor ramane mult timp in memoria cititorului fiindca o parte din acestea sunt, de fapt, arhetipuri. De aici si nota de fantastic, precum si grotescul sau umorul absurd. Izvorand din inconstient, ele parca vin din interiorul pesterii lui Platon, contaminand si transfigurand prin trairile lor tulburi contingentul.

Cadrul e cat se poate de real sau chiar hiperreal pe alocuri, recognoscibil in multe pagini, personajele insa, in ciuda conturului lor realizat cu precizie aproape chirurgicala, par scapate de la balamuc, avand aerul unor naluci proaspat iesite pe poarta propriului infern existential. Ironica uneori, neasteptat de tragica alteori, Simfonia muta este tocmai cea care, paradoxal, da glas celor mai ascunse ganduri si sentimente ale fiecaruia dintre noi, iar glasurile care razbat dinauntrul ei nu sunt altceva decat expresii vii ale tumultului nostru interior ce ne bulverseaza, adesea, constiinta. in acest sens, fiecare povestire este, mai mult decat orice altceva, o oglinda cand limpede, cand dureros de contorsionata a existentei noastre in lume.

ISBN: 9789734688029

Carti scrise de Nichita Danilov

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Nichita Danilov sau din categoria Fantasy si SF.
Autor(i): Nichita Danilov
Traducator(i):
Cod: 9789734688029
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 344
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Fictiune/ Literatura
Sub-Categorie: Fantasy si SF

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Nichita Danilov. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 44.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 344 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.