Romanii si Europa mediana. Contributii la tipologia culturala a Europei PDF

5/5
Autor: Ovidiu Pecican
ISBN: 9789734686964
Editura: Polirom
Vezi cartea Romanii si Europa mediana. Contributii la tipologia culturala a Europei PDF scrisa de autorul Ovidiu Pecican in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 400 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

39.95 Lei
Pretul cartii Romanii si Europa mediana. Contributii la tipologia culturala a Europei este de aproximativ 39.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Romanii si Europa mediana. Contributii la tipologia culturala a Europei

Daca exista sau nu un complex psihologic modelator de mentalitati pe scena mozaicata a Europei Centrale si Rasaritene e o preocupare ce si-a facut loc in filosofia culturii si antropologie, la nivel international, inca de la inceputul secolului trecut. Aceasta teorie a omului medioeuropean este tratata in cartea de fata intr-o maniera surprinzatoare si provocatoare, dincolo de genetica, educatie si circumstanta, cu argumente bazate pe comportamentul istoric: si romanitatea tine de spatialitatea medioeuropeana, natiunile fiind comunitati imaginate, definite mai degraba de coeziune culturala decat de teritoriu. Ovidiu Pecican isi sustine teza intr-o maniera comparativa, prin raportare la celelalte popoare, si prezinta cateva tipologii fundamentale ale modernitatii romanesti perpetuate in literatura celor patru mari clasici si in scrierile lui Cioran si Ionescu. Amplul eseu al lui Ovidiu Pecican sintetizeaza particularitati ale psihologiei poporului roman asa cum se contureaza ele din surse dintre cele mai variate, la scriitori, dar si la istorici ori alte personalitati culturale.

ISBN: 9789734686964

Carti scrise de Ovidiu Pecican

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Ovidiu Pecican sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Ovidiu Pecican
Traducator(i):
Cod: 9789734686964
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 400
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Ovidiu Pecican. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 39.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 400 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.