Ridicat de la pamant (Top 10+) PDF

5/5
Autor: Jose Saramago
ISBN: 9789734688388
Editura: Polirom
Vezi cartea Ridicat de la pamant (Top 10+) PDF scrisa de autorul Jose Saramago in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in ianuarie 2022 de catre editura Polirom in limba Romana, are 448 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

29.95 Lei
Pretul cartii Ridicat de la pamant (Top 10+) este de aproximativ 29.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Ridicat de la pamant (Top 10+)

Premiul Nobel pentru Literatura 1998


Publicat in 1980, Ridicat de la pamant urmareste destinul mai multor generatii ale familiei Vreme-Rea, tarani saraci, fara pamant, cum fusesera si bunicii lui Saramago – cartea este, de altfel, una dintre cele profund personale ale celebrului scriitor. Desfasurat in Alentejo, o provincie din sudul Portugaliei, romanul schiteaza viata grea dusa de tarani pe fundalul mai multor evenimente sau fenomene politice – trecerea Portugaliei la statutul de Republica, doua razboaie mondiale, un atentat la viata dictatorului Salazar –, care insa nu au nici un efect benefic asupra paturii de jos. Realitatea sumbra in care traiesc acesti oameni asupriti de mosieri ajunge sa cunoasca schimbarea abia odata cu insinuarea comunismului si a marilor lui promisiuni, niciodata implinite. Dincolo de tema pamantului si a conflictelor generate de vesnicele nedreptati sociale ori de comentariile politice, interpretari ce confera povestii o dimensiune actuala, cuceritoare in lectura romanului sunt mai ales umorul lui Saramago si stilul sau bine-cunoscut.

ISBN: 9789734688388

Carti scrise de Jose Saramago

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Jose Saramago sau din categoria Literatura contemporana.
Autor(i): Jose Saramago
Traducator(i):
Cod: 9789734688388
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: ianuarie 2022
Numar pagini: 448
Coperta: Paperback
Categorie: Fictiune/ Literatura
Sub-Categorie: Literatura contemporana

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Jose Saramago. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in ianuarie 2022. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 29.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 448 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.