Razboiul pentru suprematie. SUA-China si cele cinci forte care schimba lumea. Consecinte pentru Romania PDF

5/5
Autor: Valentin Naumescu
ISBN: 9789734687589
Editura: Polirom
Vezi cartea Razboiul pentru suprematie. SUA-China si cele cinci forte care schimba lumea. Consecinte pentru Romania PDF scrisa de autorul Valentin Naumescu in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 256 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

34.95 Lei
Pretul cartii Razboiul pentru suprematie. SUA-China si cele cinci forte care schimba lumea. Consecinte pentru Romania este de aproximativ 34.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Razboiul pentru suprematie. SUA-China si cele cinci forte care schimba lumea. Consecinte pentru Romania

„Suntem in plina furtuna. Poate ca nu e chiar un razboi mondial, dar exista o uriasa tensiune a schimbarii in lume. Schimbarile se potenteaza reciproc. Educatia, tehnologia, mediul inconjurator, comunicarea si ideologia transforma societatile, politica si economia. Competitia SUA-China si toate celelalte conflicte si mize subsecvente, ce decurg din aceasta megaconfruntare, definesc tot mai clar aliniamentele in strategia si politica internationale. Uniunea Europeana va trebui sa isi clarifice rapid clivajele interne si drumul strategic extern, precum si relatiile bilaterale cu SUA, China si Rusia, mentinand alianta occidentala (preferabil) sau mobilizandu-si resursele si vointa pentru autonomia strategica ori facand si una, si alta.
A incerca o explicatie succinta a transformarilor complexe si profunde ale lumii in care traim poate fi un exercitiu riscant, atata vreme cat realitatile sunt volatile, dinamica politica este din ce in ce mai accelerata, iar perceptiile sunt influentate de circumstante locale si temporale variabile, de emotii trecatoare, dar intense, de afilieri ideologice mai mult sau mai putin constiente, de bule si mediatizari partinitoare, de valuri de fake news, de evaluari care se schimba de la un an la altul si chiar de la o luna la alta. Dar incercarea, cred, merita sa fie facuta. «Momentul istoric» in care ne aflam este prea semnificativ si plin de consecinte pentru a nu-i acorda importanta cuvenita.” – Valentin Naumescu

ISBN: 9789734687589

Carti scrise de Valentin Naumescu

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Valentin Naumescu sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Valentin Naumescu
Traducator(i):
Cod: 9789734687589
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 256
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Valentin Naumescu. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 34.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 256 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.