Print si cersetor | Mari Clasici Ilustrati PDF

5/5
Autor: Mark Twain
ISBN: 9786060862871
Editura: Arthur
Vezi cartea Print si cersetor | Mari Clasici Ilustrati PDF scrisa de autorul Mark Twain in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Arthur in limba Romana, are 336 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

30.7 Lei
Pretul cartii Print si cersetor | Mari Clasici Ilustrati este de aproximativ 30.7lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Print si cersetor | Mari Clasici Ilustrati

in joaca, doi copii fac schimb de haine

Fara sa-si dea seama, fac schimb si de vieti

O comedie satirica clasica scrisa de un maestru al literaturii americane


in cartierul din apropierea Podului Londrei, in secolul al XVI-lea, mare este mizeria. Violenta si foamea sunt painea zilnica a tanarului Tom Canty. El insa nu viseaza decat palate si lux princiar. Nu departe de acolo traieste de altfel un adevarat print, intr-un palat adevarat: Eduard, fiul regelui Angliei si viitor rege el insusi. intr-o buna zi, din intamplare, cei doi baieti se intalnesc. Au aceeasi varsta. Arata la fel. De fapt, nu exista decat o singura diferenta intre ei: Tom Canty e un copil din suburbiile Londrei, pe cand Edward Tudor e mostenitorul tronului Angliei. Cat de lipsita de substanta este intr-adevar aceasta diferenta devine limpede cand intalnirea lor accidentala provoaca un schimb de roluri. Cersetorul ajunge prizonierul pompei si absurditatii curtii regale, iar printul vagabondeaza ingrozit prin straturile cele mai de jos ale societatii engleze din acel veac.

Din tema identitatilor intersanjabile, Mark Twain a creat un atac sarcastic la adresa ipocriziei si nedreptatii sociale, si, deopotriva, o comedie irezistibila, impregnata cu un simt al jocului entuziast ce apartine perioadei sale celei mai creatoare.

„Acum sunt strasnic poleit, intr-adevar!… De va merge asa inainte, curand voi fi impopotonat ca o prajina de mai cu zorzoane neinchipuite si mariri amagitoare. Dar le voi pretui, orisicat sunt ele fara de pret, pentru dragostea careia-i stau marturie. Mai bune-s aceste biete ranguri de batjocura ale mele, care vin necerute, date de-o mana curata si-un suflet drept, decat cele adevarate, cumparate prin slugarnicie de la o putere hrapareata si cu suflet mic.“

ISBN: 9786060862871

Carti scrise de Mark Twain

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Mark Twain sau din categoria Carti dupa grupa de varsta.
Autor(i): Mark Twain
Traducator(i):
Cod: 9786060862871
Editura: Arthur
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 336
Coperta: Hardcover
Categorie: Carti pentru copii
Sub-Categorie: Carti dupa grupa de varsta

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Mark Twain. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 30.7lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 336 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.