Presedintii americani… Razboaiele presedintilor americani PDF

5/5
Autor: Jakob van Eriksson
ISBN: 9786069018873
Editura: Neverland
Vezi cartea Presedintii americani… Razboaiele presedintilor americani PDF scrisa de autorul Jakob van Eriksson in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Neverland in limba Romana, are 208 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

23.2 Lei
Pretul cartii Presedintii americani… Razboaiele presedintilor americani este de aproximativ 23.2lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Presedintii americani… Razboaiele presedintilor americani

De la epopeea Razboiului de Independenta si trauma – inca nevindecata! – a Razboiului Civil la falimentarele expeditii militare in Vietnam si Afghanistan, istoria Statelor Unite ale Americii este jalonata de aproape 100 de razboaie, o cifra, in sine, aproape neverosimila, dar care se verifica dureros la o analiza atenta.

E drept, o treime dintre aceste conflicte sunt legate – intre 1776 si 1924(!) – de drumul sangeros spre Vest, spre Nord si spre Sud, care a dus la expansiunea geografica a natiunii alcatuite din straturi succesive de colonisti in detrimentul populatiei native, divizata de disputele intestine intre diferitele triburi de indieni si, in final, alungata de pe pamanturile proprii si aproape exterminata de asaltul necrutator al prafului de pusca, al epidemiilor si al alcoolului noilor stapani ai continentului nord-american.

Totodata, Statele Unite au arbitrat fara menajamente cele doua conflagratii mondiale din secolul XX, dupa cum, urmarindu-si cu perseverenta propriile interese, s-au implicat in batalii purtate pe toate paralele si meridianele, din Indochina in Somalia, din Nicaragua si Panama in Haiti si Grenada ori din Siria si Irak in Coreea, Filipine si, chiar, Samoa ori Kosovo…

ISBN: 9786069018873

Carti scrise de Jakob van Eriksson

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Jakob van Eriksson sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Jakob van Eriksson
Traducator(i):
Cod: 9786069018873
Editura: Neverland
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 208
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Jakob van Eriksson. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 23.2lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 208 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.