Povesti romanesti repovestite PDF

5/5
Autor: Constantin Virgil Gheorghiu
ISBN: 9789731368269
Editura: Sophia
Vezi cartea Povesti romanesti repovestite PDF scrisa de autorul Constantin Virgil Gheorghiu in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Sophia in limba Romana, are 152 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

15 Lei
Pretul cartii Povesti romanesti repovestite este de aproximativ 15lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Povesti romanesti repovestite

„Povestile romanesti” („Rumänische Märchen”) ale lui Constantin Virgil Gheorghiu isi au istoria lor, fiind prima carte din exil (Heidelberg, 1948) a celebrului scriitor roman – tradus, astazi, in aproape toate lim­bi­le pamantului si cunoscut tuturor mai cu seama prin romanul „Ora 25”. in numar de opt, acestea par adevarate mini-romane de aventuri. Sub pana lui Gheorghiu, taramul celalalt, Padurea de argint, Mesterul Manole, Fat-Frumos etc. sunt locuri si personaje carora li se adauga valente noi, facand ca lectura sa devina tot mai captivanta. Iar aceasta nu doar pentru copiii aflati la varsta minunatei lumi a basmelor, ci si pentru toti cei care tanjesc astazi necontenit dupa copilarie, simplitate si armonie cu Divinitatea…„Am inceput sa scriu povesti romanesti. Ma intorceam in Romania pe poarta povestilor. Ca si cum un inger m-ar fi vazut purtat de torentul occidental, care imi smulgea radacinile, si se pogorase pentru a-mi intari aceste radacini. Multumita povestilor romanesti am strabatut din nou toata istoria poporului meu si m-am cufundat iarasi ca intr-un rau pana in strafundul sufletului romanesc, scrutand personaje miraculoase.” – Constantin Virgil Gheorghiu

ISBN: 9789731368269

Carti scrise de Constantin Virgil Gheorghiu

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Constantin Virgil Gheorghiu sau din categoria Carti dupa grupa de varsta.
Autor(i): Constantin Virgil Gheorghiu
Traducator(i):
Cod: 9789731368269
Editura: Sophia
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 152
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carti pentru copii
Sub-Categorie: Carti dupa grupa de varsta

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Constantin Virgil Gheorghiu. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 15lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 152 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.