Politicile naturii. Cum sa introducem stiintele in democratie PDF

5/5
Autor: Bruno Latour
ISBN: 9786069039151
Editura: Tact
Vezi cartea Politicile naturii. Cum sa introducem stiintele in democratie PDF scrisa de autorul Bruno Latour in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in aprilie 2021 de catre editura Tact in limba Romana, are 408 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

40 Lei
Pretul cartii Politicile naturii. Cum sa introducem stiintele in democratie este de aproximativ 40lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Politicile naturii. Cum sa introducem stiintele in democratie

„Identificand, inca din 1999, prin cartea de fata, Politicile naturii, faptul ca stiintele care ar trebui re-asociate politicii pentru a creste gradul, daca nu chiar nivelul de democratie al acesteia,
ar trebui sa aiba ca obiect „ultim” „mutatia climatica”, degradarea continua a conditiilor de perpetuare a vietii pe Terra, si continuand, sau concentrandu-si reflectia si actiunea, creatia, acum, dupa douazeci de ani, tocmai pe aceasta linie (pe care am putea-o numi, pe urmele lui Jacques Derrida, a „ospitalitatii absolute”), centrand, altfel spus, ca „rau prim” absolut, atat stiinta democratizata, cat si politica devenita stiintifica tocmai prin „logodirea” ei cu o stiinta democratizata „procedural”, deschisa (spre multiplicitatea si diversitatea cunoasterilor), pe „mutatia climatica”, Latour vorbeste din insasi inima actualitatii. si o face propunandu-ne nu sa visam sa „decolam” spre alte lumi (pe Marte, acum, e inghesuiala de „rovere”), ci sa „reaterizam” pe Pamant, sa redevenim „pamanteni” si „terestri”, deschizandu-ne spre Cosmos, dar dinspre Pamant si, mai ales, pe Pamant, spre biodiversitatea cu adevarat cosmica, dar atat de fragila, infima, pe care viata-impreuna continua, tocmai, neobosit, s-o produca. Lumea insasi a devenit, in momentul de fata, prin pluralitatea ei vie, latouriana.” (Bogdan Ghiu)

ISBN: 9786069039151

Carti scrise de Bruno Latour

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Bruno Latour sau din categoria stiinta si tehnica.
Autor(i): Bruno Latour
Traducator(i):
Cod: 9786069039151
Editura: Tact
Limba: Romana
Anul aparitiei: aprilie 2021
Numar pagini: 408
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinta si tehnica

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Bruno Latour. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in aprilie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 40lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 408 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.