Piata Romanilor PDF

5/5
Autor: Adrian Petru Stepan
ISBN: 9786069623015
Editura: Lebada Neagra
Vezi cartea Piata Romanilor PDF scrisa de autorul Adrian Petru Stepan in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Lebada Neagra in limba Romana, are 176 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

27 Lei
Pretul cartii Piata Romanilor este de aproximativ 27lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Piata Romanilor

Adrian Petru Stepan si in romanul Piata Romanilor patrunde in culisele istoriei timisorene, pentru a (re)descoperi povesti de altadata din cartiere si a le releva tainele.

Nu este prima data cand atentia scriitorului se indreapta asupra Fabricului, insa intotdeauna se simte prospetimea scriiturii, ca si dragostea pentru Timisoara, asa cum este ea, cu bune si cu rele.

Dar nu este nici prima oara cand intalnim elemente orientale in romanele sale ori imbinarea realului cu fantasticul.

in romanul de fata este adusa la suprafata o intamplare de demult, din 1935, cand doua gemene au disparut, disparitie ramasa inca o enigma si soldata cu plecarea din Timisoara a patru familii de yaziditi stabilite aici.

Una dintre gemene avea sa fie gasita, intr-o expeditie a copilariei in subsolul unei case parasite, de catre narator, Nic, Attila si Paul, in anul 1993 [„Era o camera destul de mare, iar in mijloc avea un fel de altar de piatra pe care se afla ceva. (…) O singura imagine cu acel altar mi s-a intiparit in minte: doua chingi care tineau oasele gleznelor lipite de piatra si papucii aceia rotunzi, decupati, de fetita cuminte, dinauntrul carora se mai vedeau doar tarsienele uscate”].

in prezent, intamplarea in cauza revine in actualitate prin incercarea lui Oscar Oppenheimer de a revendica palatul din strada Caragiale, acolo unde a fost descoperit cadavrul. Trecutul reinvie, iar naratorul afla adevarata poveste a celor doua gemene, mai bine zis legenda lor: yaziditii credeau ca „… intr-o respectabila familie de credinciosi se vor naste doua fete gemene descendente directe ale Evei”, iar familia in care s-au nascut doua gemene blonde, total diferite de trasaturile neamului lor, au incercat sa isi piarda urma in Europa, in Timisoara. – Daniel Luca

ISBN: 9786069623015

Carti scrise de Adrian Petru Stepan

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Adrian Petru Stepan sau din categoria Literatura contemporana.
Autor(i): Adrian Petru Stepan
Traducator(i):
Cod: 9786069623015
Editura: Lebada Neagra
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 176
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Fictiune/ Literatura
Sub-Categorie: Literatura contemporana

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Adrian Petru Stepan. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 27lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 176 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.