Pescarusul de la geam PDF

5/5
Autor: Veronica D. Niculescu
ISBN: 9789734687831
Editura: Polirom
Vezi cartea Pescarusul de la geam PDF scrisa de autorul Veronica D. Niculescu in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 248 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

34.95 Lei
Pretul cartii Pescarusul de la geam este de aproximativ 34.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Pescarusul de la geam

Volum nominalizat la Premiile Observator cultural, editia 2022, categoria Memorialistica


Grégoire nu e un pescarus al marii. Aripile nu-l poarta peste valuri, ci peste acoperisurile orasului. An de an isi face cuibul si isi creste puii pe terasa aceleiasi cladiri, la adapost de oameni, dar nu si de privirea celei care astazi ii spune povestea. Uneori, Grégoire poposeste chiar pe pervazul ferestrei de unde e observat. Fura un moment de odihna si… o cerceteaza la randul lui, prin geamul ce sta intre ei ca granita dintre doua lumi, pe autoare. Povestea sa, in care acuitatea observatiei e completata de finetea notatiilor, are poate mai ales darul de a transmite emotia, uimirea traite in fata spectacolului mereu nou al naturii.

„Pescarusul de la geam ii urmareste pe pescarusul Grégoire si perechea sa, de la prima frunza asezata la cuib pana cand cresc puii si zboara, un jurnal pe care am hotarat sa il tin in al saselea an de observatie. Alte personaje in povestea adevarata care se desfasoara in centrul Bucurestiului sunt ciorile grive, drepnelele si vantureii rosii, norii, ploile, vantul. Daca ma intrebati pe mine, cartea asta este despre rabdare, incredere si speranta – lucruri pe care le putem invata de la pasari si de care avem cu totii nevoie pentru a supravietui, acum si oricand.” – Veronica D. Niculescu

ISBN: 9789734687831

Carti scrise de Veronica D. Niculescu

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Veronica D. Niculescu sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Veronica D. Niculescu
Traducator(i):
Cod: 9789734687831
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 248
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Veronica D. Niculescu. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 34.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 248 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.