Pachet Colectia FeminIN. Volumele 1-10 + Caseta de Colectie + Cadou PDF

5/5
Autor: Anton Holban, Garabet Ibraileanu, Gib I. Mihaescu, Ioan Slavici, Liviu Rebreanu, Mihail Sebastian, Panait Istrati, Sofia Nadejde
ISBN: 0048544103009
Editura: Publisol
Vezi cartea Pachet Colectia FeminIN. Volumele 1-10 + Caseta de Colectie + Cadou PDF scrisa de autorul Anton Holban, Garabet Ibraileanu, Gib I. Mihaescu, Ioan Slavici, Liviu Rebreanu, Mihail Sebastian, Panait Istrati, Sofia Nadejde in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in iulie 2021 de catre editura Publisol in limba Romana, are 3134 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

134.91 Lei
Pretul cartii Pachet Colectia FeminIN. Volumele 1-10 + Caseta de Colectie + Cadou este de aproximativ 134.91lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Pachet Colectia FeminIN. Volumele 1-10 + Caseta de Colectie + Cadou

Colectia FeminIN. Set 10 Volume + Caseta de Colectie + Cadou contine:

– 1. Ioana, de Anton Holban – 2. Rusoaica, de Gib Mihaescu – 3. Adela, de Garabet Ibraileanu –

– 4. Femei, de Mihail Sebastian – 5. Patimi, de Sofia Nadejde – 6. Mara, de Ioan Slavici –

– 7. Chira Chiralina, de Panait Istrati – 8. Adam si Eva, de Liviu Rebreanu –

– 9. Donna Alba, de Gib Mihaescu – 10. Jocurile Daniei, de Anton Holban –

– 11. Cutie de ceai Twinings

Ioana

Recuperata tarziu ca opera importanta a canonului interbelic, Ioana este poate cartea cea mai proustiana – adaptata la fondul si la traumele autohtone – dintre toate romanele cu astfel de ambitii scrise de prozatorii romani in epoca. Romanul e o exceptie in literatura noastra, propunand un personaj feminin cu atribute bine individualizate, ce e mai degraba un agent activ (nu pasiv) in cadrul cuplului protagonist. in plus, Holban reuseste sa scoata partial povestea Adulterinei din cadrele stramte si cliseizate ale literaturii vremii. Ioana marcheaza un moment experimental si este un varf al proustianismului romanesc.

Rusoaica

Literatura evolueaza – dar nu pornind de la capodopere si reusite formale, cum s-a crezut mereu, ci de la „zgomotul de fundal” al productiei literare de piata. Rusoaica e un roman pe masura timpului in care a aparut. Reconfortant pentru publicul interbelic, el il reasigura pe cititor de faptul ca actiunile omenesti, chiar si cele aflate sub invelisul complex al culturii (aici: fuga dupa Rusoaica din romanele rusesti), sunt naturale si primare – si ca instinctul sexual agresiv-irational si, implicit, relatiile inegale dintre genuri fac parte din acestea. Citita in context, se poate observa cum naratiunea respectiva promoveaza tacit un sistem de valori desuet. Totusi, ca de obicei, literatura reuseste – cu sau fara voia autorului – sa scoata in evidenta anumite nuante ideologice importante, care au fost ascunse sau ignorate in trecut.

Adela

Scris sub forma de jurnal si publicat in 1933, Adela e considerat unul dintre cele mai bune romane de analiza psihologica ale literaturii noastre. A fost conceput in perioada in care inca se mai simteau la noi reverberatii ale romanului modernist din Occident. Adela e una dintre multele carti in care personajul principal feminin exista aproape doar ca proiectie a imaginatiei, sau ca anexa a celui masculin. Acesta nu e un roman de dragoste, pentru ca nu propune o imagine reala a iubirii, fie ea si neimplinita, si pentru ca lipseste total intelegerea partii feminine, pe care doar o ghicim. E important, macar pentru noile generatii de cititori, ca romane precum cel de fata sa fie citite intr-o cheie care sa-i ajute sa descifreze anumite stereotipuri privitoare la feminitate care s-au perpetuat si care, in prima jumatate a sec. al XX-lea, reprezentau norma!

Femei

Acest mic roman (sau volum de proze) ofera o experienta agreabila atat celor care il citesc pentru prima data, cat si celor care il recitesc. Felul in care Sebastian reprezinta femeile aici poate sustine acuzatia de misoginism. Ele apar de regula in ipostaze pasive, avand un statut aproximat prin cel al plantelor sau al obiectelor, sau fiind identificate ca simple anexe ale barbatilor. Toate aceste amanunte trebuie citite, desigur, in contextul intelectual al epocii. Era curent in acea perioada un misoginism care opunea „pasivitatea“ femeii (creditata cu capacitatea de a crea doar in plan biologic, dar nu si in cultura) energiei creatoare in plan intelectual prin care erau legitimati barbatii. O lectura placuta, plina de emotie, Femei de Mihail Sebastian este alcatuita din 4 povestiri despre dragoste, care pot fi citite in ordinea gandita de autor sau aleatoriu. Sub reflector: un barbat si mai multe femei, de care se indragosteste in momente diferite ale vietii sale. stefan Valeriu este elementul de legatura dintre cele 4 texte, fiind cand in centrul atentiei, cand simplu spectator. Dragostea apare in forme variate, fizica, sufleteasca, fizica si sufleteasca, cu femei tinere sau mature. O explorare a feminitatii si iubirii, scrisa intr-un stil tonic.
Patimi

ISBN: 0048544103009

Carti scrise de Anton Holban, Garabet Ibraileanu, Gib I. Mihaescu, Ioan Slavici, Liviu Rebreanu, Mihail Sebastian, Panait Istrati, Sofia Nadejde

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Anton Holban, Garabet Ibraileanu, Gib I. Mihaescu, Ioan Slavici, Liviu Rebreanu, Mihail Sebastian, Panait Istrati, Sofia Nadejde sau din categoria Literatura contemporana.
Autor(i): Anton Holban, Garabet Ibraileanu, Gib I. Mihaescu, Ioan Slavici, Liviu Rebreanu, Mihail Sebastian, Panait Istrati, Sofia Nadejde
Traducator(i):
Cod: 0048544103009
Editura: Publisol
Limba: Romana
Anul aparitiei: iulie 2021
Numar pagini: 3134
Coperta: Hardcover
Categorie: Fictiune/ Literatura
Sub-Categorie: Literatura contemporana

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Anton Holban, Garabet Ibraileanu, Gib I. Mihaescu, Ioan Slavici, Liviu Rebreanu, Mihail Sebastian, Panait Istrati, Sofia Nadejde. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in iulie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 134.91lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 3134 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.