Oameni, spuneti-va povestea! PDF

5/5
Autor: Alberto Savinio
ISBN: HUM978-973-50-6998-8
Editura: HUMANITAS
Vezi cartea Oameni, spuneti-va povestea! PDF scrisa de autorul Alberto Savinio in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura HUMANITAS, are 348 pagini si dimensiuni de . Editia acestei carti este .

Pretul Recomandat

38.22 Lei
Pretul cartii este de aproximativ 38.22lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Oameni, spuneti-va povestea!

Doar ironia ne restituie viu trecutul. Doar ironia ne reda seriozitatea trecutului – a ceea ce pentru noi nu mai prezinta seriozitate, pentru ca nu mai face parte din viata noastra. – Alberto Savinio
Romancier, nuvelist, poet, dramaturg, eseist, jurnalist, pictor, pianist, compozitor, muzicolog si regizor, Alberto Savinio (pe numele lui Andrea De Chirico) a fost un artist extraordinar de prolific, al carui geniu a fost imediat recunoscut de unele dintre cele mai importante personalitati culturale ale inceputului de secol XX. Capodopera lui Savinio, Oameni, spuneti-va povestea!, reuneste paisprezece nuvele-biografii, scrise cu vioiciune, umor, fantezie si, mai presus de toate, cu o extraordinara caldura umana, menita sa dezvaluie firescul si maretia celebrilor sai protagonisti, „scufundati, unii mai mult, altii mai putin, in gelatina istoriei”: intre ei, Nostradamus, Paracelsus, Jules Verne, Collodi, Apollinaire, Verdi si Isadora Duncan. Nuvelele lui Savinio ne propun astfel acea tensiune constanta intre cotidian, cu circumstantele si constrangerile lui lumesti, si Marele Timp al eternelor reintoarceri, intre istorie si orizontul transistoric si transindividual in care personajele devin nemuritoare. – Miruna Bulumete

Cod carte: HUM978-973-50-6998-8

Carti scrise de Alberto Savinio

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Alberto Savinio sau din categoria Literatura Universala.
Autor(i): Alberto Savinio
Traducator(i): 0
Cod: HUM978-973-50-6998-8
Editura: HUMANITAS
Editie:
Anul aparitiei: 2021
Numar pagini: 348
Format/Dimensiuni:
Categorie: Beletristica
Sub-Categorie: Literatura Universala

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Alberto Savinio. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 38.22lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 348 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.