Noua Europa (Vol. II) O istorie politica a (re)unificarii europene PDF

5/5
Autor: Iordan Gheorghe Barbulescu
ISBN: 9789734686995
Editura: Polirom
Vezi cartea Noua Europa (Vol. II) O istorie politica a (re)unificarii europene PDF scrisa de autorul Iordan Gheorghe Barbulescu in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 600 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

59.95 Lei
Pretul cartii Noua Europa (Vol. II) O istorie politica a (re)unificarii europene este de aproximativ 59.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Noua Europa (Vol. II) O istorie politica a (re)unificarii europene

Autor(i): Iordan Gheorghe Barbulescu
Traducator(i):
Cod: 9789734686995
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 600
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Al doilea volum din ciclul dedicat de Iordan Gheorghe Barbulescu schimbarilor ce au avut loc in Europa dupa 1950 reconstituie marile evenimente de la caderea Zidului Berlinului incoace, unul dintre cele mai importante fiind transformarea Comunitatii Economice Europene intr-o uniune politica in 1992. Autorul analizeaza orientarea acesteia spre statele foste comuniste din Europa Centrala si de Est, cu un accent special pe problematica romaneasca. Daca pana la inceputul anilor ’90 nu a existat, in ciuda dialogului, un angajament ferm si structurat al CE/UE in sensul extinderii spre statele iesite din comunism, odata demarat, acest proces s-a desfasurat intr-o maniera sinuoasa si din partea UE, si din partea candidatelor. Autorul arata ca nu a existat o legatura de tip cauza-efect intre revolutiile antisovietice si reformele CE/UE, dar ca acestea din urma au avut un rol crucial in lungul drum spre o democratie reala al statelor-satelit iesite de sub influenta sovietica. Unificarea europeana despre care se vorbea de mai bine de un secol s-a realizat asadar prin extinderea UE spre centrul si estul Europei, modificandu-se nu doar ordinea europeana, ci si relatia transatlantica, intr-o cheie a progresului si a stabilitatii.

ISBN: 9789734686995

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Iordan Gheorghe Barbulescu sau din categoria stiinte umaniste.
Cartea a fost scrisa de catre Iordan Gheorghe Barbulescu. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 59.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 600 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.