Miracol si catastrofa. Interviuri 1995-2021 PDF

5/5
Autor: Andrei Codrescu
ISBN: 9789975865364
Editura: Cartier
Vezi cartea Miracol si catastrofa. Interviuri 1995-2021 PDF scrisa de autorul Andrei Codrescu in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Cartier in limba Romana, are 336 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

39 Lei
Pretul cartii Miracol si catastrofa. Interviuri 1995-2021 este de aproximativ 39lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Miracol si catastrofa. Interviuri 1995-2021

Editie ingrijita, note si prefata de CRISTINA VaNOAGa

„ … este profund ca un poem, complex ca un roman, pasionant ca un film de actiune si intelept ca o sutra. Andrei regaseste aici nu doar vocea lui romaneasca, ci insasi romanitatea sa, radacinile sale sibiene care coboara mult sub istoriile de familie, in vise si arhetipuri. Se revede pe sine insusi, se pipaie pe sine insusi ca un supravietuitor al unei explozii, cautand eventualele rani si schije. Se bu-cura ca e inca viu. isi studiaza cu aceeasi minutie exuberanta viciile si virtutile, triumfurile si dezastrele, intr-un exercitiu de sinceritate care-ti taie rasuflarea. isi expune credintele cosmice si cele domestice acordandu-le exact aceeasi atentie infiorat-amuzata. Citind, ai sentimentul unui om care respira in respiratia cosmosului, ramanand totusi un accident unic, irepetabil al lui. Andrei Codrescu a scris romane, articole, texte pentru radio, a regizat filme si a condus reviste, dar fundamental el ramane un mistic si un poet, infipt in inima culturii americane ca un al doilea Allen Ginsberg.

Caci America, tara tuturor utopiilor, a tuturor excentricitatilor, traieste in aceste dialoguri in toate dimensiunile ei, vazuta pe rand sociologic, politologic, fenomenologic si mai presus de orice postmodern-poetic, ca un carusel din a carui rotire, mareata si derizorie, n-ai mai vrea sa cobori niciodata.

Pe Andrei Codrescu nu poti decat sa-l crezi, oricat de absurde, de neverosimile ar fi unele fapte povestite de el. Cred literalmente (asa cum cred Biblia) ca s-a fotografiat pe sine insusi copil cand a revenit in tara dupa Revolutie. Cred literalmente ca o mica prostituata i-a soptit intr-un bar un text al unui mare iluminat, pe care poetul abia il scrisese-n computerul sau cu cateva minute inainte. Fiindca Andrei a trait intotdeauna, asemeni celor mai buni dintre noi, in burta unui mare poem escatologic. Din el a transcris, dezordonat si halucinat, «a heap of broken images»: cartile, filmele, poeziile, utopiile si nebuniile sale. Cum este si aceasta carte, ce va fi pentru cititorul roman o recuperare si-o revelatie.” (MIRCEA CaRTaRESCU)

ISBN: 9789975865364

Carti scrise de Andrei Codrescu

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Andrei Codrescu sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Andrei Codrescu
Traducator(i):
Cod: 9789975865364
Editura: Cartier
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 336
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Andrei Codrescu. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 39lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 336 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.