La ce ora, din ce zi PDF

5/5
Autor: Frederic Vitoux
ISBN: 9789733412120
Editura: Univers
Vezi cartea La ce ora, din ce zi PDF scrisa de autorul Frederic Vitoux in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura Univers, are 320 pagini si dimensiuni de H: 20cm | l: 13cm. Coperta acestei carti este Paperback.

Pretul Recomandat

29 Lei
Pretul cartii La ce ora, din ce zi este de aproximativ 29lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat La ce ora, din ce zi

Cine oare poate surprinde cu mai multa acuitate esenta unei carti, stilul ei, decat insusi autorul? intr-un volum recent (Longtemps, j’ai donné raison à Ginger Rogers, Grasset, 2020), Frédéric Vitoux isi marturisea, cu o dezarmanta sinceritate, preferintele:
imi plac scriitorii care pierd firul gandurilor, povestilor, reflectiilor. si ce daca, prin felul in care scriu, nu se tin ata de ceea ce voiau sa spuna, ci, dimpotriva, se lasa dusi de val, se descentreaza, deschid paranteze inspre lumi nebanuite de ei insisi cu o clipa inainte? si ce daca uita sa le inchida? Eu n-am sa fac niciodata elogiul inchiderii.
Pe scurt, nimic mai incantator decat sa te lasi in voia unei literaturi vagabonde, sa te simti liber, gata sa te inclini in fata unei chemari, unei tentatii. Cand citesc, imi sunt dragi cartile in care stiu, in care simt ca autorul poate, in orice moment, la fiecare pagina, sa ma poarte intr-o directie imprevizibila, urmandu-si fantezia, si ca nimic nu e premeditat ori batut in cuie dinainte. imi plac cartile in miscare, cartile cu gust de hoinareala…
La ce ora, din ce zi… e o astfel de carte, pornita sa descopere, intr-un colt de Paris, pasiuni, vise, deceptii, intr-un cuvant, trairi legate de un punct fix, micul bistrou Au Rendez-vous des Mariniers de pe insula Saint-Louis. Seismograf al unei epoci la ani-lumina de prezent si incredibil de aproape totusi, volumul e si un exercitiu de Gnosi seauton declinat in cheia lui cunoaste-te pe tine insuti cunoscandu-i pe ceilalti. Cand ei se cheama Dos Passos, Hemingway, Cendrars, Simenon, Céline, Mauriac, Picasso… iar scriitura se joaca glosand cu un umor duios ori ironic, sa ratacesti prin vremuri si cuvinte e, fara indoiala, o experienta fermecatoare.

Cod: 9789733412120

Carti scrise de Frederic Vitoux

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Frederic Vitoux sau din categoria Fictiune.
Autor(i): Frederic Vitoux
Traducator(i):
Cod: 9789733412120
Editura: Univers
Limba: Romana
Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 320
Coperta: Paperback
Categorie: Carte
Sub-Categorie: Fictiune

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Frederic Vitoux. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2020. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 29lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 320 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.

Vezi si alte carti din categoria