Jurisdictia raporturilor de munca. Legislatie, doctrina, jurisprudenta PDF

5/5
Autor: Adelina Oana Dutu, Alexandru Ţiclea
ISBN: 9786063908989
Editura: Universul Juridic
Vezi cartea Jurisdictia raporturilor de munca. Legislatie, doctrina, jurisprudenta PDF scrisa de autorul Adelina Oana Dutu, Alexandru Ţiclea in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in octombrie 2021 de catre editura Universul Juridic in limba Romana, are 1036 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

186.15 Lei
Pretul cartii Jurisdictia raporturilor de munca. Legislatie, doctrina, jurisprudenta este de aproximativ 186.15lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Jurisdictia raporturilor de munca. Legislatie, doctrina, jurisprudenta

Jurisdictia raporturilor de munca este o jurisdictie speciala; ea este guvernata atat de norme specifice, cat si de norme generale si comune procesului civil.

Simbioza dintre cele doua categorii de norme este ilustrata de prevederile art. 275 C. mun. si art. 216 din Legea dialogului social nr. 62/2011, conform carora dispozitiile referitoare la solutionarea conflictelor de munca se completeaza cu cele ale Codului de procedura civila.

De asemenea, potrivit art. 2 C. pr. civ., dispozitiile sale „constituie procedura de drept comun in materie civila”; ele „se aplica si in alte materii, in masura in care legile care le reglementeaza nu cuprind dispozitii contrare”. Este, desigur, si cazul solutionarii conflictelor rezultate din raporturile de munca.

Lucrarea de fata a fost elaborata pe baza unei bogate bibliografii – tratate, cursuri, monografii, studii de dreptul muncii, de drept administrativ, de drept civil si de drept procesual civil –, autorii acestora fiind cei mai importanti doctrinari si practicieni din tara. De asemenea, am beneficiat de experienta noastra didactica si practica in domeniul relatiilor de munca/serviciu.

Am urmarit astfel sa oferim tuturor celor interesati – practicieni (manageri specialisti in resurse umane, consilieri juridici, magistrati, avocati), teoreticieni (cadre didactice), dar si studenti, masteranzi, doctoranzi etc. – un instrument util, eficient si actual in activitatea lor, respectiv un material de studiu si reflectie.

ISBN: 9786063908989

Carti scrise de Adelina Oana Dutu, Alexandru Ţiclea

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Adelina Oana Dutu, Alexandru Ţiclea sau din categoria Drept si legislatie.
Autor(i): Adelina Oana Dutu, Alexandru Ţiclea
Traducator(i):
Cod: 9786063908989
Editura: Universul Juridic
Limba: Romana
Anul aparitiei: octombrie 2021
Numar pagini: 1036
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Drept si legislatie

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Adelina Oana Dutu, Alexandru Ţiclea. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in octombrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 186.15lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 1036 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.