Johan fara tara PDF

5/5
Autor: Johan Galtung
ISBN: TIP978-973-735-828-8
Editura: TIPARG
Vezi cartea Johan fara tara PDF scrisa de autorul Johan Galtung in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura TIPARG, are 488 pagini si dimensiuni de . Editia acestei carti este .

Pretul Recomandat

50 Lei
Pretul cartii este de aproximativ 50lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Johan fara tara

Autor(i): Johan Galtung
Traducator(i): Gabriela Calutiu-Sonnenberg
Cod: TIP978-973-735-828-8
Editura: TIPARG
Editie:
Anul aparitiei: 2015
Numar pagini: 488
Format/Dimensiuni:
Categorie: Biografii Memorii Jurnale
Sub-Categorie: Memorii Jurnal
Johan fara tara. Strabatand lumea pe drumul pacii
Johan Galtung este om care a facut si face istorie.
Cercetator si activist pentru pace, cunoscut pe toate continentele pentru ca a tinut cursuri, a intreprins cercetari, a fost consultant pentru guverne, organisme internationale, corporatii si a incercat – adesea a si reusit – aplanarea unor conflicte de pe toate continentele.
S-a nascut in 1930 la Oslo, unde in 1959 fondeaza Institutul de Cercetare a Pacii (PRIO), iar in 1993 reteaua Transcend,  care intervine pentru rezolvarea conflictelor peste tot in lume. In 1987 i se decerneaza Premiul  Right Livelihood, considerat un Premiu Nobel Alternativ pentru Pace; a primit multe alte premii internationale importante. A are doua doctorate, unul in matematica (1956) si unul in sociologie (1957), a primit vreo zece titluri Doctor Honoris Causa, inclusiv din partea Universitatii din Cluj (1976).
Se spune ca niciun norvegian nu a predat la mai multe universitati decat el. Se mai spune si ca ar fi mai poliglot decat Papa si ca el ar fi eternul candidat la Premiul Nobel pentru Pace. El nici nu confirma, dar nici nu dezminte aceste zvonuri.
Mediator in peste 50 de conflicte internationale si autor a peste 100 de carti si 1.500 de articole publicate si traduse in zeci de limbi si pe multiple domenii (relatii internationale, istorie, psihologie, pedagogie, stiinte politice, sociologie, drept, religie, budism…)
Creator de stiinte, cum este cea a Studiilor Pacii si a Studiilor asupra Viitorului; initiatorul Teoriei Violentei Structurale si al Teoriei Structurale a Imperialismului; fondator al primului institut de studii ale pacii, al Journal of Peace Research si creator de tehnici cum este cea continuta in primul manual al ONU pentru transformarea conflictelor (Metoda Transcend).
Cum a reusit toate acestea? Lucrand continuu si pretutindeni, cu bucurie, cu voluptate se poate spune. Si ghidandu-se dupa un principiu de luat aminte: „Nu exista ceva mai teoretic decat o buna practica si nimic mai practic decat o buna teorie”.
Autobiografia de fata este o introducere in „universul Galtung”, un manual, o carte de intelepciune. Un roman chiar – a fost deja rasplatita cu un premiu literar in Norvegia.
Cititorul se va convinge usor de acest lucru – ajutat si de prefata acad. Mircea Malita si de postfata psiho-sociologului Catalin Mamali.
Fraza de incheiere a cartii ar trebui memorata – a se pune in contrast cu titlul: Ne aflam pe drumul pacii prin lume, tara noastra.

Cod carte: TIP978-973-735-828-8

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Johan Galtung sau din categoria Memorii Jurnal.
Cartea a fost scrisa de catre Johan Galtung. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2015. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 50lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 488 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.

Alte carti interesante