Istoria intunecata a papilor. Vicii, crime si coruptie la Vatican PDF

5/5
Autor: Brenda Ralph Lewis
ISBN: 9786065875753
Editura: All
Vezi cartea Istoria intunecata a papilor. Vicii, crime si coruptie la Vatican PDF scrisa de autorul Brenda Ralph Lewis in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura All in limba Romana, are 256 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

119.9 Lei
Pretul cartii Istoria intunecata a papilor. Vicii, crime si coruptie la Vatican este de aproximativ 119.9lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Istoria intunecata a papilor. Vicii, crime si coruptie la Vatican

in cei aproape 2000 de ani de existenta, papalitatea a contribuit la faurirea istoriei Europei. Aceasta carte reflecta atitudinile ciudate, extravagante, si atrocitatile savarsite de cei care au detinut de-a lungul secolelor cea mai veche functie aleasa din lume.Cititorii au ocazia de a descoperi fata mai putin vizibila, ba chiar ascunsa cu orice pret pana acum, a multora dintre ocupantii scaunului papal. Au uneltit, au mituit, au furat. Au ucis sau au pacatuit trupeste. Au comis fapte terifiante, care i-au socat pana si pe contemporanii lor, in vremuri in care sadismul si brutalitatea faceau parte dintr-un comportament social acceptat. Au instrumentat unele dintre cele mai ingrozitoare crime comise vreodata in numele religiei. I-au condamnat la tortura si la moarte prin metode oribile pe cei care s-au dezis de credinta si pe oricine au considerat ca putea fi „agent al diavolului”. La randul lor, numerosi suverani pontifi au fost tradati, detronati, mutilati sau asasinati de rivalii lor.Cartea semnata de Brenda Ralph Lewis se bazeaza pe o documentare riguroasa pentru a prezenta intr-un mod inedit si captivant o multime de astfel de cazuri. Expunerea sa se incheie cu povestea lui Papa Pius al XII-lea, care in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si-a pastrat neutralitatea intr-o lume in care lupta dintre bine si rau ajunsese la apogeu. Volumul se bucura de un format grafic de exceptie, intrunind si calitatile unui album de colectie, datorita imaginilor color care insotesc textul.Dintre scandalurile si secretele pe care le puteti descoperi in paginile cartii:Stefan al VII-lea (928-931)
A dispus dezgroparea cadravrului putrezit al inaintasului sau, Papa Formosus (891-896), apoi judecarea si aruncarea acestuia in raul Tibur – de doua ori chiar.Ioan al XII-lea (955-964)
A infiintat si a condus un bordel la Vatican, a orbit un cardinal, l-a castrat pe altul si se spune ca ar fi inchinat in cinstea Diavolului, ametit de aburii alcoolului.Inocentiu al III-lea (1198-1216)
A initiat cruciada impotriva catarilor, considerati eretici, facandu-se responsabil pentru moartea a 1 milion de oameni in doar 20 de ani.Alexandru al VI-lea (1492-1503)
A facut 8 copii cu trei sau patru amante. A devenit papa prin mita, dupa care a numit in functia de cardinal o serie de rude si a acumulat o avere uriasa.

ISBN: 9786065875753

Carti scrise de Brenda Ralph Lewis

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Brenda Ralph Lewis sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Brenda Ralph Lewis
Traducator(i):
Cod: 9786065875753
Editura: All
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 256
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Brenda Ralph Lewis. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 119.9lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 256 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.