Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal. Teatru PDF

5/5
Autor: Matei Visniec
ISBN: 9789975865395
Editura: Cartier
Vezi cartea Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal. Teatru PDF scrisa de autorul Matei Visniec in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Cartier in limba Engleza, are 348 pagini si coperta Board book.

Pretul Recomandat

39 Lei
Pretul cartii Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal. Teatru este de aproximativ 39lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal. Teatru

Zece definitii subiective ale teatrului

1. Teatrul este un om care vine in fata altui om si ii spune: sunt oglinda ta, sunt umbra ta, sunt pleoapa ta, sunt amiaza ta, sunt tu.

2. Teatrul este o incapere mare fara ferestre unde oamenii devin ferestre.

3. Teatrul este atunci cand cineva te invita sa intri in propriul sau creier, in propria sa inima si in propria sa fiinta, iar tu o faci ezitant, dar descoperi ca esti primit acolo cu mare bucurie si cu bratele deschise intrucat ai darul de a vindeca, cat de cat, macar putin, durerile lumii.

4. Teatrul este o numaratoare inversa esentiala pentru umanitate, facuta de cineva care a uitat ordinea cifrelor.

5. Teatrul este Beckett care se uita la o piesa de Cehov care se uita la o piesa de Shakespeare care se uita la o piesa de Euripide care il recita pe Homer care se uita la cer cu ochii sai orbi.

6. Teatrul est un depozit de scaune din interiorul caruia se aud uneori tipete, urlete, muzica. Nimeni nu stie ce se intampla acolo, oamenii fac uneori coada in fata cladirii, trag cu urechea, dar nimeni nu are curajul sa intre inauntru. Este adevarat ca unii dintre cei care au intrat nu mai ies niciodata.

7. Dar, de fapt, ce este teatrul? il intreaba brusc sufleorul pe actorul care tocmai isi debiteaza monologul cel mai important din piesa. Perturbat, marele actor isi uita rolul, se infurie, se duce la cusca sufleorului, il insfaca de guler si incearca sa-I traga afara, dar nu reuseste intrucat sufleorul se zbate teribil si striga dupa ajutor. in tot acest timp spectatorii rad in hohote, regizorul face atac de cord, iar o doamna din primul rand se indragosteste de sufleor.

8. Teatrul este o cortina facuta din pleoape.

9. Teatrul este un fier de calcat facut din aburi pentru a calca niste camasi facute din ceata.

10. Ce este teatrul nu stiu, dar stiu precis ce nu este. Nu este un tren care ajunge la timp, nu este o masina de calculat, nu este o saptamana formata din sapte zile, nu este o mana care are cinci degete si nu este un iluzionist caruia ii reusesc numerele.

(MATEI VIsNIEC)

ISBN: 9789975865395

Carti scrise de Matei Visniec

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Matei Visniec sau din categoria Literatura contemporana.
Autor(i): Matei Visniec
Traducator(i):
Cod: 9789975865395
Editura: Cartier
Limba: Engleza
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 348
Coperta: Board book
Categorie: Fictiune/ Literatura
Sub-Categorie: Literatura contemporana

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Matei Visniec. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 39lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 348 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.