intre Napoleon si Alexandru I PDF

5/5
Autor: Armand Gosu
ISBN: 9789734687367
Editura: Polirom
Citeste cartea intre Napoleon si Alexandru I scrisa de Armand Gosu, editura Polirom. Publicata in ianuarie 2022, cartea in limba Romana are 384 pagini si poate fi achizitionata la pret mic din librarii online. Daca iti place sa rasfoiesti intre Napoleon si Alexandru I, suntem convinsi ca o sa-ti placa si alte carti scrise de Armand Gosu.

Pretul Recomandat

59.95 Lei
Pretul recomandat pentru cartea intre Napoleon si Alexandru I este de aproximativ 59.95lei. Pretul poate varia in functie de promotiile diverselor librarii.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat intre Napoleon si Alexandru I

Autor(i): Armand Gosu
Traducator(i):
Cod: 9789734687367
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: ianuarie 2022
Numar pagini: 384
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Anexarea, in 1812, a Moldovei cuprinse intre Prut si Nistru a fost, argumenteaza cunoscutul istoric Armand Gosu, specializat in spatiul ex-sovietic, mai curand rezultatul contextului international decat al negocierilor dintre delegatiile otomana si rusa la conferintele de pace de la Giurgiu si de la Bucuresti.

Sprijinindu-si concluziile pe documente inedite, cele mai importante dintre acestea provenind din arhivele rusesti, autorul ne dezvaluie culisele diplomatice ale unor evenimente cu consecinte majore din istoria diplomatiei europene, de la formarea celei de-a treia coalitii antinapoleoniene si negocierea aliantei ruso-otomane din 1805 pana la pacea de la Bucuresti, cu anexarea Basarabiei si invazia lui Napoleon in Rusia. Agenti secreti francezi calatorind de la Paris la Stambul, Damasc si Teheran; ofiteri rusi purtand mesaje confidentiale la Londra sau la inalta Poarta; dregatori otomani corupti deveniti agenti de influenta ai unor puteri straine; familiile fanariote aflate in competitie spre a intra in gratiile Rusiei si a ocupa tronurile de la Bucuresti si Iasi – o relatare captivanta despre vremurile agitate de la inceputul secolului al XIX-lea, ce au modelat traiectoria unor state pentru totdeauna si au schimbat configuratia frontierelor europene.

ISBN: 9789734687367

Vezi si alte carti scrise de Armand Gosu sau din categoria Carte non-fictiune si stiinte umaniste.
Cartea a fost scrisa de catre Armand Gosu. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in ianuarie 2022. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 59.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 384 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.