Inteligenta materiei (editie aniversara) PDF

5/5
Autor: Dumitru-Constantin Dulcan
ISBN: 9786067971613
Editura: scoala Ardeleana
Vezi cartea Inteligenta materiei (editie aniversara) PDF scrisa de autorul Dumitru-Constantin Dulcan in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in octombrie 2021 de catre editura scoala Ardeleana in limba Romana, are 480 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

70 Lei
Pretul cartii Inteligenta materiei (editie aniversara) este de aproximativ 70lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Inteligenta materiei (editie aniversara)

Editie aniversara – 40 de ani de la aparitie

Contine Opinii despre Inteligenta Materiei.

Lucrare distinsa cu Premiul pentru filosofie „Vasile Conta” al Academiei Romane (1992)

Lucrarea poate fi considerata o biografie a evolutiei materiei pe lungul si complicatul drum al „inteligentei” si o descriere a aventurii sale cosmice spre piscul inteligentei umane.

Dumitru Constantin-Dulcan:

Sunt eu insumi surprins de „longevitatea” acestei carti, pe care Editura scoala Ardeleana o publica acum in cea de-a IV-a editie.
Au trecut 40 de ani de la prima sa aparitie, in 1981. Evident, din respect pentru cititori, fiecare dintre aceste editii a fost completata cu noile achizitii stiintifice impuse de evolutia cunoasterii.
incercand o explicatie a acestui fenomen, cred ca succesul unei carti nu este datorat doar meritelor autorului, ci si continutului favorabil in raport cu momentul aparitiei si cu nevoia de informare a publicului cititor.
Exista scrieri care nu mor niciodata pentru ca sunt intr-o continua consonanta cu aspiratiile permanente ale sufletului omenesc. Marile opere ale omenirii sunt un argument.
Sunt, pe de alta parte, creatii, intre care as putea include si Inteligenta Materiei, menite sa aduca o orientare noua, necesara unui moment de tranzitie, o alta motivare a gandirii intr-un timp bine determinat.
in ordinea inteligenta a Universului, avem cu totii un rost si, in definitiv, suntem autori la marea opera a existentei. Autori in sensul consacrat al termenului sau nu, de vreme ce existam, suntem interdependenti si necesari Universului. Important este sa constientizam acest mare adevar. Iata de ce am bucuria de a-mi exprima recunostinta fata de toti cei care impartasesc sentimentul de a fi.

Suntem aici, in acest colt de Univers, expresia ultima a evolutiei. Mana unui arhitect inteligent si nevazut ne-a desprins din lut si ne-a construit dupa un plan din care transpare unicitatea sursei, treapta cu treapta, pana la nivelul creierului capabil sa se gandeasca pe sine.
Tot ceea ce s-a intamplat, pentru noi s-a intamplat. Suntem rezultatul tuturor evenimentelor fericite si triste care ne-au precedat si cauza celor ce ne vor urma.
Noi suntem cei ce lasam in urma splendorile spiritului si ruinele nimicniciei, pentru ca omul este singura fiinta de pe Terra careia i s-a dat sa se implice in demersul naturii prin extensia inteligentei sale. Aceasta este responsabilitatea sa de a fi. Omul nu poate trai pur si simplu, nu poate avea doar o existenta pasiva. Cu sau fara voia sa, el se implica in fizica Universului. Prin ganduri, prin actiune, prin faptele sale bune, prin faptele sale rele. Cand adevarul acesta ne va patrunde, abia atunci, in clipa astrala a devenirii noastre, se va aprinde in noi lumina inteligentei ce s-a regasit pe sine dupa o lunga ratacire pe carari de Univers.

* * *

Mircea Barbuceanu, fizician:

Prin vasta problematica abordata, sustinuta cu argumentele omului de stiinta avizat, prin bogatia de informatii din domenii extinse ale cunoasterii, prezentata intr-o viziune integratoare si intr-o admirabila forma eseistica, nerealizata inca in literatura autohtona, prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan ne-a oferit o carte originala, de larg interes, utila mintii, sufletului si eliberarii de prejudecati intr-o lume care pare sa-si fi pierdut sensul, devenind tot mai putin sigura pe viata sa. (din Postfata cartii)

ISBN: 9786067971613

Carti scrise de Dumitru-Constantin Dulcan

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Dumitru-Constantin Dulcan sau din categoria Spiritualitate si ezoterism.
Autor(i): Dumitru-Constantin Dulcan
Traducator(i):
Cod: 9786067971613
Editura: scoala Ardeleana
Limba: Romana
Anul aparitiei: octombrie 2021
Numar pagini: 480
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Spiritualitate si ezoterism

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Dumitru-Constantin Dulcan. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in octombrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 70lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 480 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.