India Darshan PDF

5/5
Autor: Iuliana Nalatan
ISBN: 9786069304976
Editura: Cununi de Stele
Vezi cartea India Darshan PDF scrisa de autorul Iuliana Nalatan in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura Cununi de Stele, are 368 pagini si dimensiuni de H: 20cm | l: 13cm. Coperta acestei carti este .

Pretul Recomandat

36.75 Lei
Pretul cartii India Darshan este de aproximativ 36.75lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat India Darshan

in India, cand te afli in prezenta unui maestru, a unui om sfant, cand mergi la templu si te uiti la Dumnezeu sub formã de imagine sau statuie, se spune cã primesti darshan. Privind, te inalti. Ceea ce vezi cu ochii te poate atinge atat de profund incat sã iti schimbe instantaneu viata.
Darshan inseamnã viziune, punct de vedere. Cand privim ceva sau pe cineva, ne formãm o opinie, in functie de starea mintii si de nivelul nostru de intelegere. De multe ori vedem doar estetica; vedem cu ochii fizici numai suprafata lucrurilor. A vedea cu adevãrat inseamnã sã devii una cu ceea ce vezi. Asta inseamnã darshan. Cand nu mai existã nimic altceva, doar o deschidere si o prezentã fãrã margini. Si in acea intalnire tãcutã dintre ochi si suflete e cea mai mare bucurie care poate exista.
Cãlãtoria este inainte de toate o experientã a ochilor. Si India poate fi vãzutã in multe feluri, in functie de privitor. Pentru mine, India este si va fi o tarã, o lume, o idee sacrã. Iar experienta de a fi in prezenta sacrului se numeste darshan.

in decursul a douã cãlãtorii de sapte luni in total am parcurs India din nord panã in cel mai sudic punct. Mai mult de douã luni am stat in ashram. in restul cãlãtoriei am admirat natura fiecãrui loc, am trecut in vitezã prin orase gigant, m-am pierdut in sate rupte de civilizatie, am vizitat palate si temple. Am vãzut India atemporalã si India istoricã. Am cunoscut oameni de toate varstele si am fost primitã cu drag in casele lor. Am dormit pe jos si in hotel de 5 stele. in final, am strãbãtut peste 18.000 de km cu autobuzul si trenul, vizitand locuri din paisprezece state.

Cartea prezintã, pe de o parte, descoperirea unei culturi noi, pe de altã parte, cãlãtoria mea interioarã.

Sub formã de incursiune culturalã, am prezentat lucrurile care mã pasioneazã si pe care mi-a plãcut sã le explorez si sã le inteleg. India e o tarã vastã, care copleseste prin dimensiuni geografice si istorice. in acelasi timp, e o tarã greu de inteles si usor de judecat dupã aparente.
Pe de altã parte, cãlãtoria mea in India a fost, in primul rand, una interioarã, care vorbeste mai ales despre acele lucruri pe care nu ai timp sã le adancesti cand esti antrenat in rutina existentei: rãnile pe care nu le-ai ingrijit la timp, nevoile pe care le-ai ignorat, magia de zi cu zi pe care, atunci cand esti cãlãtor, o vezi mai usor.
Am adunat in aceastã carte insemnãri si amintiri despre locurile vãzute. Locuri geografice, locuri sufletesti sau mentale. Fiecare destinatie e o ancorã pentru o trãire puternicã. Cateodatã in formã brutã, alteori mai rafinatã, simbolicã, am presãrat gandurile, clipele de inspiratie si exaltare, intrebãrile care m-au frãmantat si rãspunsurile pe care le-am gãsit. Nu e nici o carte pur turisticã, nici una pur filosoficã sau psihologicã. E o carte precum viata, cu multe planuri intretesute, legate printr-un sens nevãzut. Nu e o poveste discursivã, cu un fir narativ prezentat clar, ci o imbinare de cadre. Am ales sã adun la un loc aceste cadre mai mult din dorinta de a nu le pierde, pentru cã reprezintã o parte din mine, reprezintã mãrturia si certitudinea a ceea ce am trãit si simtit.
Dacã nu mergi acolo ca simplu turist in cãutare de exotic, orice cãlãtorie in India are potentialul generãrii sau accelerãrii unei transformãri interioare, pentru cã te scoate din lumea ta, pe care o consideri singura posibilã si validã. Purtandu-te dincolo de granitele tãrii si ale mintii, uiti, pentru o scurtã vreme, de tine, cel din cartea de vizitã, si te apropii mai mult de tine, cel dincolo de nume si formã.
De ce e cãlãtoria un mod de a te vindeca si regãsi? Pentru cã esti doar tu cu tine, departe de forta dominatoare a cunoscutului, a camerei tale, a lucrurilor tale, a anturajului tãu, departe de apropierea familiei, colegilor, a lui trebuie si nu trebuie. in acest cadru care te indeamnã la interiorizare, cãlãtoria devine un mod de a te redescoperi si reinventa, o experientã de vindecare si reintregire. Iar drumul, sursã de inspiratie si catalizator pentru revelatii.

Cod: 9786069304976

Carti scrise de Iuliana Nalatan

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Iuliana Nalatan sau din categoria Religie.
Autor(i): Iuliana Nalatan
Traducator(i):
Cod: 9786069304976
Editura: Cununi de Stele
Limba: Romana
Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 368
Coperta:
Categorie: Carte
Sub-Categorie: Religie

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Iuliana Nalatan. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2013. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 36.75lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 368 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.