in fata timpului. Istoria artei si anacronismul imaginilor PDF

5/5
Autor: Georges Didi Huberman
ISBN: 9786069039168
Editura: Tact
Vezi cartea in fata timpului. Istoria artei si anacronismul imaginilor PDF scrisa de autorul Georges Didi Huberman in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in aprilie 2021 de catre editura Tact in limba Romana, are 290 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

42 Lei
Pretul cartii in fata timpului. Istoria artei si anacronismul imaginilor este de aproximativ 42lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat in fata timpului. Istoria artei si anacronismul imaginilor

„in anul 2000, adica la o distanta de zece ani de la aparitia volumului intitulat Devant l’image, devenit intre timp referinta inconturnabila in domeniul studiilor vizuale, Georges Didi?Huberman publica in aceeasi colectie „Critique” a editurii pariziene Minuit un fel de continuare, pe care o numeste simplu, dar incitant, Devant le temps. Duce astfel mai departe discutia despre supradeterminarea imaginilor si metoda istoriei artei, interogand de asta data modelul istoriografic adoptat de aceasta, pertinenta, rezistenta, fisurile si alternativele lui. Punand problema timpului vizual, el deschide o reflectie de anvergura despre contributia imaginilor la cunoasterea istoriei. A fi in fata timpului inseamna sa intelegem ca imaginea nu se subordoneaza unei traiectorii istorice prestabilite, ca nu putem studia inscrierea imaginii in timp fara sa examinam si miscarea inversa, adica inscrierea timpului in imagine. Dar daca imaginea „rupe” timpul, dupa cum arata Didi?Huberman in fiecare dintre studiile cuprinse in acest volum, atunci ce fel de practica devine istoria artei? Daca imaginea ia istoria „in raspar”, adica o supune unei logici a anacronismului, dupa cum reiese din reflectiile pe care Didi?Huberman le formuleaza aici citind atent si citand riguros autori precum Aby Warburg, Walter Benjamin sau Carl Einstein, atunci cum ne putem orienta in cultura vizuala, cum privim imaginile, cum vorbim si scriem despre ele, cum construim un discurs interpretativ adaptat la complexitatea lor fundamentala?” ( din postfata Laurei Marin)

ISBN: 9786069039168

Carti scrise de Georges Didi Huberman

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Georges Didi Huberman sau din categoria Arta, arhitectura si design.
Autor(i): Georges Didi Huberman
Traducator(i):
Cod: 9786069039168
Editura: Tact
Limba: Romana
Anul aparitiei: aprilie 2021
Numar pagini: 290
Coperta: Hardcover
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Arta, arhitectura si design

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Georges Didi Huberman. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in aprilie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 42lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 290 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.