Gilaului. Muntele Mare – Harta de drumetie PDF

5/5
Autor: ***
ISBN: 5948490930191
Editura: Schubert & Franzke
Vezi cartea Gilaului. Muntele Mare – Harta de drumetie PDF scrisa de autorul *** in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in februarie 2021 de catre editura Schubert & Franzke in limba Romana, are 1 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

22.2 Lei
Pretul cartii Gilaului. Muntele Mare – Harta de drumetie este de aproximativ 22.2lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Gilaului. Muntele Mare – Harta de drumetie

Muntii Gilaului sunt o grupa montana a Muntilor Apuseni, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Occidentali, fiind cea mai extinsa unitate montana din judetul Cluj, ajungand in nord pana la Depresiunea Huedin si la Culoarul Capusului, la vest pana la Muntii Vladeasa, sud-vest pana la Muntii Batrana, iar in est pana in zona Depresiunii Iara-Hasdate. Sunt formati aproape integral din sisturi cristaline prehercinice si granitoide ale „L”-ului de la Muntele Mare. Cel mai inalt varf este Varful Chicera Comarii (1.475 m). Alte varfuri prezente sunt Chicera Negrului (1.497 m), Piatra Fulgerata (1.428 m), Petreasa (1.415 m), Magura Calatele (1.404 m).

Muntele Mare este situat in partea de est a Muntilor Apuseni, intre raul Somesul Rece la nord, aliniamentul vailor Fenes – Iara la est, raul Aries la sud, si culoarele cursurilor superioare ale raurilor Bistra, afluentul stang al raului Mures si al raului Somesul Rece la vest. Cel mai inalt varf este Varful Muntele Mare, cu 1.826 m (al treilea ca altitudine din Carpatii Occidentali). Alte varfuri sunt Varful Balomireasa cu 1.632 m, Piatra Grosilor (1.756 m), Pietrele Marunte (1.735 m), Buscat (1.676 m), Dumitreasa (1.638 m).

Harta Muntilor Gilau – Muntele Mare poarta indicativul MN11, ceea ce-nseamna ca este al unsprezecelea numar din colectia „Muntii Nostri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp etc. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta. Umbrirea si curbele de nivel scot in evidenta relieful, usurand orientarea.

Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.

Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Muntilor Gilau – Muntele Mare, scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia „Muntii Nostri”.

ISBN: 5948490930191

Carti scrise de ***

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre *** sau din categoria Turism si calatorii.
Autor(i): ***
Traducator(i):
Cod: 5948490930191
Editura: Schubert & Franzke
Limba: Romana
Anul aparitiei: februarie 2021
Numar pagini: 1
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Turism si calatorii

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre ***. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in februarie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 22.2lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 1 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.