Finnegans Wake, 628. Romanul intunericului PDF

5/5
Autor: Mircea Mihaies
ISBN: 9789734687053
Editura: Polirom
Vezi cartea Finnegans Wake, 628. Romanul intunericului PDF scrisa de autorul Mircea Mihaies in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 880 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

64.95 Lei
Pretul cartii Finnegans Wake, 628. Romanul intunericului este de aproximativ 64.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Finnegans Wake, 628. Romanul intunericului

„Lectura ideala a lui Finnegans Wake ar trebui sa fie una instantanee, in care toate cele 628 de pagini ale cartii sa fie parcurse simultan. Doar astfel, prin expunerea la luminozitatea extraordinara a literelor ce o compun, se pot atinge profunzimile pe care scriitorul pretindea ca le cunoaste.
Cartea lui James Joyce se bazeaza pe un procedeu de recreare mentala a unor situatii inaccesibile altfel decat prin observarea felului in care functioneaza mintea. Din acest motiv, metoda de lectura pe care am adoptat-o, mai degraba intuitiv decat printr-un proces rational, e aceea concentrata pe cuvant. E tehnica masinii de cusut, care strapunge materialul si, totodata, il leaga, prin tesaturi dese, de fragmentul anterior si de cel ulterior.
Ceea ce se impune prin lectura e un straniu sentiment al diferitului. Am inteles in ce consta limbajul noptii, idiomul unic in care a ales Joyce sa comunice: e mai mult vibratie decat sens, intr-o incercare de a transmite in forme in aparenta obscure frumusetea lumii.
Finnegans Wake nu e doar groparul intregii literaturi de pana la el, ci si o casa de nasteri in care isi asteapta venirea pe lume noile forme de exprimare a perplexitatii omului in fata destinului. Pe un ton zeflemitor, Joyce retrimite arta la etern-ambarasanta dilema a fi sau a nu fi. Raspunsul provizoriu se traduce in logica circulara care-i domina cartea: nu se poate sa nu mai fii, din moment ce ai fost, chiar daca la un moment dat s-a intamplat sa nu mai fii…” (Mircea Mihaies)

ISBN: 9789734687053

Carti scrise de Mircea Mihaies

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Mircea Mihaies sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Mircea Mihaies
Traducator(i):
Cod: 9789734687053
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 880
Coperta: Hardcover
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Mircea Mihaies. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 64.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 880 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.