Fethullah Gülen. O viata in hizmet. De ce un invatat musulman din Pennsylvania este important pentru lume PDF

5/5
Autor: Jon Pahl
ISBN: 978-606-537-451-5
Editura: Cetatea de Scaun
Vezi cartea Fethullah Gülen. O viata in hizmet. De ce un invatat musulman din Pennsylvania este important pentru lume PDF scrisa de autorul Jon Pahl in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in februarie 2021 de catre editura Cetatea de Scaun in limba Romana, are 413 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

60 Lei
Pretul cartii Fethullah Gülen. O viata in hizmet. De ce un invatat musulman din Pennsylvania este important pentru lume este de aproximativ 60lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Fethullah Gülen. O viata in hizmet. De ce un invatat musulman din Pennsylvania este important pentru lume

Lauda lui
FETHULLAH GÜLEN: O VIAta iN HIZMET

„Cel mai fascinant si influent lider musulman contemporan, Fethullah Gülen, a starnit multe controverse. Jon Pahl cunoaste foarte bine acuzatiile care i-au fost aduse lui Gülen si le analizeaza amanuntit si convingator in aceasta remarcabila biografie, din pozitia unui admirator autoproclamat al acestuia si al miscarii sale. Mai mult decat atat, Pahl prezinta o perspectiva inedita asupra rolului pe care religia il joaca in indemnul de a ne ajuta reciproc, in loc de a ne indeparta unii de altii. Mai presus de toate, ne spune povestea emotionanta a unui sfant modern”.
Prof. dr. Michael Zuckerman
Profesor de istorie, Universitatea din Pennsylvania

„Jon Pahl a oferit lumii vorbitoare de limba engleza cel mai mare cadou. Fethullah Gülen este adesea descris in Statele Unite ca fiind «clericul exilat», iar viata si invataturile sale religioase nu sunt cunoscute in intre¬gime. Pahl pune la dispozitia noastra o biografie a acestuia si a miscarii sale pentru «serviciu»„.
Prof. dr. David D. Grafton
Profesor de studii islamice si relatii crestino-musulmane,
Seminarul Hartford

„Noua carte a lui Jon Pahl aduce o contributie substantiala, im-portanta si remarcabila la literatura despre Fethullah Gülen si Miscarea Hizmet ce a fost inspirata de acesta si de invataturile sale. Deoarece este o biografie scrisa de cineva cu aptitudinile unui istoric al religiilor, se dife-rentiaza clar de o hagiografie. in acelasi timp, incearca sa implementeze o intelegere spirituala adecvata a unui savant si lider musulman, a carui viata este admirata de sute de mii de musulmani, dar si de altii, care au fost inspirati de invataturile lui. in urma evenimentelor din iulie 2016 si a celor ce au urmat in Turcia, Fethullah Gülen a devenit tinta unei campanii de defai¬mare care incearca sa justifice insusirea ilegala de bunuri, concedierea din scurt de la locul de munca si arestarea abuziva a zeci de mii de oameni din Turcia, precum si exilul fortat aplicat in cazul multor altor persoane. in plus, pe langa analiza unor acuzatii-cheie facute impotriva lui Fethullah Gülen, Pahl ofera o sinteza a vietii personajului principal pe care l-a ales, din prisma radacinilor acesteia, care pleaca de fapt din Coran, interioritatea sufista si angajamentul consultativ cu persoane si grupuri care au dus la formarea a sute de proiecte benefice de dimensiuni mai mari sau mai mici in domeniul educatiei, dialogului si al diminuarii saraciei, fiecare repre¬zentand o contributie oportuna la dezbaterile publice. Pentru a intelege ca pentru Fethullah Gülen atat viata, cat si aceste lucruri se petrec in cadrul unui orizont divin si etern, cartea lui Pahl reuseste sa concretizeze speranta autorului ca ofera atat o viziune critica, cat si una spirituala”.
Prof. dr. Paul Weller
Profesor emerit, Universitatea din Derby,
Marea Britanie

„Biografia lui Fethullah Gülen, O viata in hizmet, scrisa de Jon Pahl, pune in lumina Miscarea Hizmet cu o extraordinara deschidere, accentuand subiecte interesante si importante, oferind raspunsuri la acestea intr-o ma¬niera libera si constructiva. Este o carte care trebuie citita, si care aduce lamu¬riri asupra modului in care privim Miscarea islamica Hizmet prin inter¬mediul biografiei lui Gülen si a legaturii cu valorile universale, cu pacea, relatiile interreligioase, empatia fata de problemele lumii si altru¬ismul prin ajutarea comunitatii in momentele in care are cea mai mare nevoie”.
Conf. dr. Züleyha Çolak
Conferentiar si coordonator al Programului de limba turca
din cadrul Departamentului de Studii al Orientului Mijlociu,
Sudul Asiei si Africii, Universitatea Columbia

„Cartea lui Pahl este o lucrare magistrala ce ofera o descriere ama-nuntita a oamenilor, locurilor si evenimentelor istorice care au conturat viata si sufletul unuia dintre cei mai valorosi lideri religiosi ai epocii moder¬ne si a miscarii inspirate de acesta. Ceea ce este unic si remarcabil in bio¬grafia scrisa de Pahl este modul extraordinar in care plaseaza evenimentele din viata lui Gülen, in contextul istoric al politicii agitate si complicate din Turcia moderna”.
Prof. dr. Helen Rose Ebaugh
Profesor emerit, Universitatea din Houston

„Aceasta carte atat de bine scrisa si documentata este o biografie care aduce aprecieri din partea unei persoane din exterior fata de miscarea care s-a nascut datorita lui Fethullah Gülen, ajutandu-ne sa intelegem tipul de modernism islamic pe care acesta il reprezinta si motivul pentru care unii lideri politici considera ca reprezinta o provocare. Daca vrei sa il intelegi pe Gülen si miscarea sa, poti incepe cu aceasta carte”.
Prof. dr. Mark Juergensmeyer
Universitatea din California, Santa Barbara
Autorul cartii Revolta globala: Provocari religioase pentru statul laic

„Cartea lui Jon Pahl, O viata in hizmet, este primul studiu stiintific despre transformarea reformatorului musulman de origine turca intr-un iubit si controversat lider mondial al educatiei consolidata pe valori, practici comerciale inovatoare si pluralism religios bazat pe principii.
Maiestria cartii lui Pahl vine din traducerea clara a viziunii lui Gülen intr-un limbaj contemporan cu care cititorii moderni pot empatiza si pe care il pot intelege. Asemenea cartii lui Alex Haley, Autobiografia lui Malcom X, Pahl analizeaza intr-un mod eficient tensiunea care exista in viata lui Gülen intre fidelitatea creativa fata de o traditie revelata si deschiderea imensa catre educatia actuala, stiinta, tehnologie, afaceri si societate.
Extrem de usor de citit, intr-un ritm rapid, bine documentata si dol-dora de discursurile si scrierile inspirationale ale lui Gülen, aceasta noua carte trebuie citita de oricine este interesat de relevanta islamului civic in con¬frun¬tarea dintre religie si politica”.
Prof. dr. Mark I. Wallace
Departamentul de Religie, Programul de Studii de Mediu,
Colegiul Swarthmore, Pennsylvania

„intr-un limbaj clar, interesant si adesea emotionant, Jon Pahl spune povestea lui Fethullah Gülen, o persoana fascinanta cu calitati precum cele ale lui Mahatma Gandhi si ale altor mari lideri spirituali. Deoarece sunt o persoana care a vazut oameni de seama ai Miscarii Hizmet din nenumarate tari, aceasta carte ma ajuta sa inteleg cum un model extraordinar poate influenta emanciparea oamenilor si evolutia societatii. Gülen le-a oferit femeilor curajul si oportunitatea de a fi educate si de a-si exploata la maximum potentialul. La fel ca Martin Luther King Jr., Gülen a emancipat oamenii prin educatie, lucru care i-a indrumat catre implicare civica. Acest lucru a contribuit la transformarea societatilor. in prezent, in timp ce represiunea dictatoriala creaza provocari pentru Miscarea Hizmet, adevarul, dreptatea si compasiunea vor castiga. Eu sunt recunoscatoare pentru aceasta importanta biografie care contine materiale ce pot fi benefice studiilor istorice, interconfesionale, de gen, sociologice si religioase”.
Prof. dr. Martha Ann Kirk
Universitatea Cuvantul intrupat

ISBN: 978-606-537-451-5

Carti scrise de Jon Pahl

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Jon Pahl sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Jon Pahl
Traducator(i):
Cod: 978-606-537-451-5
Editura: Cetatea de Scaun
Limba: Romana
Anul aparitiei: februarie 2021
Numar pagini: 413
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Jon Pahl. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in februarie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 60lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 413 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.