Existenta diafana PDF

5/5
Autor: Stefan Borbely
ISBN: CIE978-606-594-086-4
Editura: IDEEA EUROPEANA
Vezi cartea Existenta diafana PDF scrisa de autorul Stefan Borbely in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura IDEEA EUROPEANA, are 336 pagini si dimensiuni de 13×20 cm. Editia acestei carti este .

Pretul Recomandat

22.93 Lei
Pretul cartii este de aproximativ 22.93lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Existenta diafana

Existenta diafana, care continua volumele de autor Cercul de gratie (2003) si O carte pe saptamana (2007),  reprezinta o foarte echilibrata si competenta radiografiere a simptomatologiei editoriale romanesti din anii 2000-2010, Stefan Borbely unind intre copertile aceluiasi volum atat texte dedicate unor nume consacrate ale literaturii romane (Marin Sorescu, Mircea Zaciu, Nicolae Breban, Marin Mincu, Livius Ciocarlie, Adrian Marino, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cartarescu, Paul Cornea, Dan C. Mihailescu), cat si analize ale unor autori tineri, care s-au facut cunoscuti in ultimii ani (Adrian Dohotaru, Catalin si Roxana Ghita, Adriana Teodorescu, Florina Codreanu, Ioana Macrea-Toma, Constantina Raveca Buleu), cu carti preponderent din domeniul istoriei si sintaxei mentalitatilor si cel al studiilor culturale. Fire analitica, scrutatoare, dotata cu o buna deschidere teoretica si cu o impecabila precizie a conceptelor, Stefan Borbely este interesat cu precadere de idei si de simptomatologii culturale, textele dedicate jurnalului lui Adrian Marino (Viata unui om singur), experimentalismului lui Marin Mincu sau modernitatii in lectura lui Paul Cornea (toate prezente in carte) fiind dintre cele mai bune care s-au scris in domeniu. Pornind de la cazuri particulare si de la volume care au, fara exceptie, o deschidere ideatica vasta, incitanta, cartea profesorului Borbely reprezinta un foarte suplu efort de sinteza critica, realizata cu har, competenta si profesionalism.

Cod carte: CIE978-606-594-086-4

Carti scrise de Stefan Borbely

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Stefan Borbely sau din categoria Litere Critica Literara.
Autor(i): Stefan Borbely
Traducator(i): 0
Cod: CIE978-606-594-086-4
Editura: IDEEA EUROPEANA
Editie:
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 336
Format/Dimensiuni:
Categorie: Stiinte Umaniste
Sub-Categorie: Litere Critica Literara

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Stefan Borbely. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2011. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 22.93lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 336 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.