Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica. Practica judiciara PDF

5/5
Autor: Remus Iulian Popa
ISBN: 9786062718312
Editura: Hamangiu
Vezi cartea Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica. Practica judiciara PDF scrisa de autorul Remus Iulian Popa in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in octombrie 2021 de catre editura Hamangiu in limba Romana, are 512 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

70 Lei
Pretul cartii Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica. Practica judiciara este de aproximativ 70lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica. Practica judiciara

Autor(i): Remus Iulian Popa
Traducator(i):
Cod: 9786062718312
Editura: Hamangiu
Limba: Romana
Anul aparitiei: octombrie 2021
Numar pagini: 512
Coperta: Hardcover
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Drept si legislatie

Aplicarea efectelor deciziilor Curtii Constitutionale in cazul constatarii neconstitutionalitatii unor dispozitii legale ridica inca dificultati in practica judiciara in cauzele aflate pe rolul instantelor de judecata in care s-au efectuat activitati de supraveghere tehnica anterior Deciziilor nr. 51/2016, nr. 302/2017 si nr. 26/2019.

Situatia este cauzata, pe de o parte, de modul de interpretare a sintagmei „efecte pentru viitor” ale deciziilor instantei de contencios constitutional si, pe de alta parte, de importanta naturii normelor a caror neconstitutionalitate a fost constatata, fiind determinanta sub acest aspect distinctia dintre normele de drept procesual si cele de drept substantial.

Fara a epuiza interpretarile practice posibile, lucrarea Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica. Practica judiciara incearca sa identifice modalitatea in care instantele de judecata au examinat aspecte relevante precum notiunea de „suport tehnic” si distinctia fata de notiunea de „administrare a probei”, precum si incidenta si aplicarea sanctiunilor procesuale in raport de situatiile concrete aparute in cauzele deduse judecatii.

Cartea prezinta, de asemenea, modul in care instantele de judecata interpreteaza legalitatea mijloacelor de proba obtinute ca urmare a masurilor de supraveghere tehnica, in raport de momentul efectuarii acestora, respectiv in conditiile Codului de procedura penala din 1968 sau ale noului Cod de procedura penala, dar si in raport de momentul procesual al invocarii neregularitatilor in diverse cauze.

Culegerea Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica. Practica judiciara se adreseaza in special practicienilor care doresc sa isi insuseasca anumite interpretari, sa isi confirme propriile opinii sau sa gaseasca argumente pentru solutii de care nu sunt inca convinsi, prezentand, intr-o maniera concisa si simplificata, dezvoltarea jurisprudentei in materie.

ISBN: 9786062718312

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Remus Iulian Popa sau din categoria Drept si legislatie.
Cartea a fost scrisa de catre Remus Iulian Popa. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in octombrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 70lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.