Dumnezeu dupa metafizica. O teologie estetica PDF

5/5
Autor: John Panteleimon Manoussakis
ISBN: 978-606-8680-85-9
Editura: Ratio et Revelatio
Vezi cartea Dumnezeu dupa metafizica. O teologie estetica PDF scrisa de autorul John Panteleimon Manoussakis in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in martie 2021 de catre editura Ratio et Revelatio in limba Romana, are 290 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

35 Lei
Pretul cartii Dumnezeu dupa metafizica. O teologie estetica este de aproximativ 35lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Dumnezeu dupa metafizica. O teologie estetica

Autor(i): John Panteleimon Manoussakis
Traducator(i):
Cod: 978-606-8680-85-9
Editura: Ratio et Revelatio
Limba: Romana
Anul aparitiei: martie 2021
Numar pagini: 290
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Religie

„intrebarea calauzitoare a acestei lucrari este „Cum putem sa-l gindim pe Dumnezeu dupa metafizica?”. Totusi, as vrea sa adaug imediat o precizare: aici termenul „dupa” nu inseamna neaparat „impotriva” sau „fara”. Folosesc termenul „dupa” cu urmatoarele trei sensuri: (a) ca ceva posterior (post) intr-o ordine temporala sau de alta natura, (b) ca ceva in conformitate cu (secundum), in sensul in care spunem despre o pictura ca este facuta dupa Rubens, si (c) ca o cautare (petitio), in sensul de „a merge dupa” ceva sau de „a fi pe urmele” cuiva – o investigatie, dar si o interogare.

Aceasta inseamna ca gindirea lui Dumnezeu explorata aici va trebui sa fie atit in acord cu traditia metafizica (secundum), cit si diferita de sau altfel decit aceasta traditie (post). Aceasta explorare se poate desfasura doar printr-o interogare (petitio) a complexului conceptual de atribute divine, ca fiinta, omniprezenta, omnipotenta, omniscienta, veridicitatea si eternitatea.

Nu pretind ca voi inlocui vechile categorii metafizice cu altele, poate abia descoperite, in afara metafizicii sau dincolo de ea. in schimb, ceea ce caut sint anumite locuri comune (topoi) in istoria filozofiei, notiuni sau paradigme care, de regula, sint mai putin reliefate si deseori omise sau uitate. ”

ISBN: 978-606-8680-85-9

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre John Panteleimon Manoussakis sau din categoria Religie.
Cartea a fost scrisa de catre John Panteleimon Manoussakis. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in martie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 35lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 290 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.