Drept penal roman. Vol. I. Art. 1-52, 172-187 PDF

5/5
Autor: Constantin Duvac
ISBN: 9786062718619
Editura: Hamangiu
Vezi cartea Drept penal roman. Vol. I. Art. 1-52, 172-187 PDF scrisa de autorul Constantin Duvac in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in octombrie 2021 de catre editura Hamangiu in limba Romana, are 792 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

150 Lei
Pretul cartii Drept penal roman. Vol. I. Art. 1-52, 172-187 este de aproximativ 150lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Drept penal roman. Vol. I. Art. 1-52, 172-187

Autor(i): Constantin Duvac
Traducator(i):
Cod: 9786062718619
Editura: Hamangiu
Limba: Romana
Anul aparitiei: octombrie 2021
Numar pagini: 792
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Drept si legislatie

Lucrarea Drept penal roman, structurata in patru volume (vol. I si II – partea generala, vol. III si IV – partea speciala) ofera o cuprinzatoare analiza teoretica si practica a tuturor institutiilor specifice dreptului penal, atat partea generala, cat si partea speciala, in reglementarea Codului penal din 2014, cu toate modificarile la zi.

Cartea este adresata in primul rand studentilor facultatilor de drept, aflati la inceput de drum in studierea normelor penale si in descifrarea stiintei dreptului penal, insa ea poate reprezenta un instrument util si pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Volumul I. Art. 1-52 si 172-187 din Codul penal (Titlurile I, II si X ale Partii generale – legea penala si limitele ei de aplicare, infractiunea, respectiv, intelesul unor termeni sau expresii in legea penala) cuprinde o parte introductiva a dreptului penal, in care au fost plasate explicatiile relative la: dreptul penal, ca ramura a dreptului; principalele scoli si curente de politica penala; perspectiva istorica asupra dreptului penal roman; stiinta dreptului penal din Romania; izvoarele dreptului penal roman; normele juridice penale; interpretarea legii penale; concursul de norme penale (texte) si intelesul unor termeni sau expresii in legea penala. Analiza continua cu examinarea aprofundata a dispozitiilor art. 1-52 si art. 172-187 din Codul penal.

Explicatiile teoretice sunt completate cu exemple si extrase relevante din jurisprudenta Curtii Constitutionale si a instantelor judecatoresti, precum si din deciziile Curtii Europene a Drepturilor Omului si ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene, incidente in materia dreptului penal.

Nu in ultimul rand, o atentie deosebita este acordata studiului critic al normelor penale, in urma caruia au fost formulate sugestii de imbunatatire a textelor din partea generala a Codului penal si care ar putea servi drept sursa de inspiratie legiuitorului ori instantei supreme in procesul de unificare a practicii judiciare penale din Romania.

ISBN: 9786062718619

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Constantin Duvac sau din categoria Drept si legislatie.
Cartea a fost scrisa de catre Constantin Duvac. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in octombrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 150lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 792 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.