De ce ne plac supereroii? Mitologia si simbolistica filmelor Marvel PDF

5/5
Autor: Nicu Gavriluta
ISBN: 9789734687947
Editura: Polirom
Vezi cartea De ce ne plac supereroii? Mitologia si simbolistica filmelor Marvel PDF scrisa de autorul Nicu Gavriluta in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 224 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

34.95 Lei
Pretul cartii De ce ne plac supereroii? Mitologia si simbolistica filmelor Marvel este de aproximativ 34.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat De ce ne plac supereroii? Mitologia si simbolistica filmelor Marvel

„Ne plac (super)eroii pentru ca ne spun povesti frumoase. Stravechile mituri se regasesc desacralizate in povestile lumii de azi. Pe ecranul cinematografului, povestea mitologica este si mai expresiva. Daca vizionam filme cu supereroi in 3D, atunci povestea este cu adevarat captivanta, incitanta, provocatoare, intr-un fel «participam» si noi la actiunea filmului. Imaginile-soc se deruleaza cu o viteza ametitoare. Facem parte din misterul si magia lumilor cu supereroi. Urmarindu-le aventurile, visam, plonjam pentru un timp in universul beatific al copilariei. Evadam astfel din constrangerile realitatii cotidiene in lumea minunata a imaginarului personal, unde ne identificam cu acesti supereroi.” – Nicu Gavriluta

Omul de Otel, Capitanul America, Thor, Gardienii Galaxiei, Omul-Furnica, Pantera Neagra si Shang-Chi sunt doar o parte dintre cei mai faimosi supereroi Marvel ai momentului care isi reunesc povestile in noul volum al lui Nicu Gavriluta. Pentru a raspunde la intrebarea din titlu, autorul isi propune sa ofere raspunsuri la alte intrebari care pun in prim-plan spectatorul: supravietuieste arhetipul eroului camuflat in viata noastra? Traind indirect aventurile imaginare ale supereroilor, mai reusim noi oare sa scoatem la lumina „natura superioara” a propriei fiinte? Devin super-eroii Marvel modele de viata pentru noi? Ne ajuta povestile frumoase din filme sa plonjam oricand in universul magic al copilariei? Traim o stare extatica atunci cand ne cuplam reprezentarile imaginarului nostru personal cu avatarurile supereroilor? Ne satisfac aceste filme nostalgiile tainice dupa experiente initiatice de mult apuse in lumea moderna? in cautare de explicatii, Nicu Gavriluta ne ofera o serie de analize ale marilor mituri si simboluri ascunse in filmele Marvel, fara a uita sa evidentieze legaturile subtile dintre eroii de ieri si supereroii de astazi.

ISBN: 9789734687947

Carti scrise de Nicu Gavriluta

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Nicu Gavriluta sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Nicu Gavriluta
Traducator(i):
Cod: 9789734687947
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 224
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Nicu Gavriluta. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 34.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 224 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.