Corespondenta (Vol. II) PDF

5/5
Autor: Nicolae Steinhardt
ISBN: 9789734686384
Editura: Polirom
Vezi cartea Corespondenta (Vol. II) PDF scrisa de autorul Nicolae Steinhardt in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in ianuarie 2022 de catre editura Polirom in limba Romana, are 872 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

79 Lei
Pretul cartii Corespondenta (Vol. II) este de aproximativ 79lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Corespondenta (Vol. II)

Opera integrala N. Steinhardt este publicata in coeditare cu Manastirea „Sfanta Ana”, Rohia

Editie ingrijita, studiu introductiv, note, referinte critice si indici de George Ardeleanu

Repere biobibliografice de Virgil Bulat

Ultimele doua volume din Integrala N. Steinhardt cuprind corespondenta acestuia, inclusiv mai multe scrisori inedite descoperite in dosarul de urmarire informativa a monahului de la Rohia. Alaturi de corespondenta interceptata este inclusa si corespondenta „libera” a lui Steinhardt catre prieteni, nume de referinta ale culturii romane, ca Alexandru Cioranescu, Constantin Noica, Emil Cioran, Perpessicius, George Tomaziu, Dumitru Staniloae sau Ileana Malancioiu, catre reprezentanti ai Bisericii (IPS Antonie Plamadeala, IPS Justinian Chira, IPS Iustin Hodea Sigheteanul), dar si catre redactiile unor reviste sau edituri carora le propunea spre publicare texte proprii.

„Cand vorbesc de «incarcerarea» sau de «incorsetarea» acestor schimburi epistolare in rama sau in «clestele» unui mecanism opresiv, am in vedere si acele adnotari, glosari, notificari, rezolutii, sublinieri sau incercuiri de nume, cuvinte ori paragrafe operate de ofiterii de Securitate pe textul scrisorilor interceptate sau acele formulare stereotipe ale «notelor de relatii» care incadreaza «decupaje» epistolare. Asa cum s-au facut cercetari despre insemnarile marginale pe textele vechilor manuscrise, tot asa istoricii sau analistii totalitarismului comunist ar putea face studii despre astfel de adnotari, sublinieri sau decupaje operate de politia politica. Unele par gratuite (te intrebi de ce au fost facute), cele mai multe insa sunt instrumentate in procesul de urmarire. O informatie, un nume sau o propozitie subliniate pe textul unei scrisori pot declansa celelalte mecanisme de supraveghere sau chiar de represiune a celui urmarit ori a celor despre care e vorba in epistola cu pricina: punerea in filaj, contactarea informatorilor si stabilirea unor sarcini de lucru pe langa «obiectiv», instalarea mijloacelor de tehnica operativa, consemnarea in rapoartele informative etc.” – George Ardeleanu

ISBN: 9789734686384

Carti scrise de Nicolae Steinhardt

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Nicolae Steinhardt sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Nicolae Steinhardt
Traducator(i):
Cod: 9789734686384
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: ianuarie 2022
Numar pagini: 872
Coperta: Hardcover
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Nicolae Steinhardt. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in ianuarie 2022. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 79lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 872 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.