Corespondenta completa. Volumul al III-lea: 1645-1650 PDF

5/5
Autor: Rene Descartes
ISBN: 9789734685950
Editura: Polirom
Vezi cartea Corespondenta completa. Volumul al III-lea: 1645-1650 PDF scrisa de autorul Rene Descartes in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Polirom in limba Romana, are 1048 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

99 Lei
Pretul cartii Corespondenta completa. Volumul al III-lea: 1645-1650 este de aproximativ 99lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Corespondenta completa. Volumul al III-lea: 1645-1650

„Poate ca cititorul de astazi este mai putin surprins decat cel din secolul al XVII-lea de nefericirea ce emana din scrisorile printesei Elisabeta. Soarta potrivnica a bataliilor din Razboiul de Treizeci de Ani, pierderea tronului Boemiei de catre tatal ei, Frederic al V-lea, cotropirea Palatinatului Rinului de catre Habsburgi si preluarea lui de catre casa catolica de Wittelsbach, decaderea lui Frederic din demnitatea de elector al Imperiului si exilul familiei sale la Haga formeaza fundalul acestor nefericiri, peste care se adauga, la numai 11 ani, moartea fratelui mai mare, pierit intr-un naufragiu in Zuiderzee, la 14 ani pierderea tatalui, rapus de ciuma, si unele neintelegeri in familie. Dar sa nu uitam ca Elisabeta avusese parte de o crestere foarte aleasa si ca traia intr-o epoca in care etalarea tristetilor personale era socotita un defect de educatie. Pe de alta parte, filosofia morala din epoca ingloba multe elemente din doctrina neostoica. Nu intamplator, tema de lectura pe care i-o propune Descartes are ca punct de pornire un scurt tratat al lui Seneca, De vita beata. Meditatiile despre virtute si fericire, despre supremul bine, despre scopul ultim al vietii alcatuiau materia multor scrieri ale epocii si a moralei asa cum era ea tratata in predici, in carti de invatatura si chiar in romane. Dialogul dintre Descartes si printesa Elisabeta, chiar daca infiripat de la distanta, se incadreaza si intr-un tip de relatie care gasise o validare in civilizatia europeana inca din epoca Renasterii, si anume povatuirea principelui.” (Vlad Alexandrescu)

ISBN: 9789734685950

Carti scrise de Rene Descartes

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Rene Descartes sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Rene Descartes
Traducator(i):
Cod: 9789734685950
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 1048
Coperta: Hardcover
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Rene Descartes. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 99lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 1048 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.