Copilaria la romani (1850–2050). Istorie si prognoza PDF

5/5
Autor: Adrian Majuru
ISBN: 9786060880103
Editura: Corint
Vezi cartea Copilaria la romani (1850–2050). Istorie si prognoza PDF scrisa de autorul Adrian Majuru in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Corint in limba Romana, are 448 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

94.9 Lei
Pretul cartii Copilaria la romani (1850–2050). Istorie si prognoza este de aproximativ 94.9lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Copilaria la romani (1850–2050). Istorie si prognoza

Adrian Majuru, cunoscut istoric specializat in istoria Bucurestiului, dar si antropograf si publicist, sondeaza in acest volum tema copilariei, putin studiata in spatiul romanesc. Cu ajutorul unei varietati uimitoare de surse – documente de arhiva, manuscrise inedite, articole de presa, lucrari de specialitate, interviuri etc. –, autorul reuseste sa descrie universul copiilor din tara noastra incepand de la 1850 pana in prezent si chiar sa propuna o prognoza pentru urmatoarele trei decenii.

Sunt analizate principalele probleme legate de educatie, scolarizare, legislatie privitoare la copii, jocuri si jucarii, igiena scolara, mobilier in scoli, varsta ideala a scolarizarii, manuale si materii, pedepse aplicate elevilor. Alte capitole sunt dedicate situatiei gradinitelor de copii, a scolilor gimnaziale, a colegiilor si liceelor, a scolilor particulare. Teme importante abordate sunt, de asemenea, paternitatea si legitimitatea, dreptul la familie, emanciparea, protectia mamei si a copilului, dreptul la educatie, logodna si casatoria, delincventa juvenila, violenta impotriva copiilor si a tinerilor, familia si societatea, optiunile de cariera ale tinerilor sub presiunea societatii.

Cu ajutorul a doua studii de caz, autorul prezinta problemele caracteristice varstei copilariei in medii precum familia domnitoare (educatia si formarea intelectuala a tanarului principe Carol, viitorul rege Carol al II-lea) si intr-o familie din clasa de mijloc (relatia dintre profesorul Francisc Iosif Rainer si fiica lui, Sofia, o tanara plecata la studii in Anglia si ruptura dintre aceasta si parinti in momentul casatoriei fara acordul lor, impotriva traditiei acelei epoci).

Un capitol aparte descrie aspecte pedagogice din timpul regimului comunist si problemele specifice ale sistemului de invatamant si ale societatii de dupa 1989.

Autorul analizeaza si destinul generatiei viitoare, al copiilor de acum ajunsi la maturitate in preajma anului 2050 – generatiile X si Z –, cu provocarile societatii viitorului.

Volumul are o bogata iconografie (230 de ilustratii, dintre care majoritatea sunt inedite, provenite din arhiva Muzeului Municipiului Bucuresti, a Institutului de Antropologie „Francisc Iosif Rainer” si din colectii si arhive personale), o addenda care se bazeaza pe un chestionar elaborat de Maria Theodora Majuru, fiica autorului, care studiaza sociologia si antropologia, cu intrebari trimise unor studenti nascuti intre anii 1996 si 2000 cu scopul de a descoperi valorile dupa care se ghideaza generatia tanara si o bibliografie vasta.

ISBN: 9786060880103

Carti scrise de Adrian Majuru

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Adrian Majuru sau din categoria Arta, arhitectura si design.
Autor(i): Adrian Majuru
Traducator(i):
Cod: 9786060880103
Editura: Corint
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 448
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Arta, arhitectura si design

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Adrian Majuru. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 94.9lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 448 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.