Constiinte critice PDF

5/5
Autor: Ion Pop
ISBN: 9786067995329
Editura: Limes
Vezi cartea Constiinte critice PDF scrisa de autorul Ion Pop in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in octombrie 2021 de catre editura Limes in limba Romana, are 290 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

32 Lei
Pretul cartii Constiinte critice este de aproximativ 32lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Constiinte critice

Cartea de fata reuneste un numar de pagini dedicate de-a lungul anilor asa-numitei „scoli critice de la Geneva”, adica unei grupari de oameni ai Literelor care, avandu-l ca punct de pornire si reper central pe Marcel Raymond, autorul celebrei cercetari asupra poeziei europene moderne, De la Baudelaire la suprarealism (1933), s-au asociat spiritual pe terenul comun al teoriei si lecturii specializate, situata sub formula „criticii de identificare”: a identifica, pe de o parte, universuri imaginare cristalizate de „obsesii modelatoare” specifice, viziuni despre lume puternic individualizate, dar tintind si un grad cat mai inalt (sau mai adanc) de apropiere fata de constiinte producatoare – o relatie empatica cu textele vizitate, pe fagasul unor investigatii de fenomenologie si hermeneutica literara, urmand trasee care duc de la „simpatia patrunzatoare” si „intuitia globala” a sensurilor operei, la investigarea sistematica a universurilor articulate de fiecare creator. De la Albert Béguin, coleg si prieten al lui Marcel Raymond, la Georges Poulet, Jean Rousset, Jean Starobinski si la parizianul Jean-Pierre Richard (dar si cu ecouri peste Ocean) aceste spirite afine au conturat in timp – cu un apogeu in anii ’70-’80 ai secolului trecut – un centru intelectual iradiant, sensibil la evolutia spiritului vremii, intr-o epoca imediat post-structuralista, deschisa spre toate marile domenii ale gandirii si sensibilitatii contemporane.

ISBN: 9786067995329

Carti scrise de Ion Pop

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Ion Pop sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Ion Pop
Traducator(i):
Cod: 9786067995329
Editura: Limes
Limba: Romana
Anul aparitiei: octombrie 2021
Numar pagini: 290
Coperta: Hardcover
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Ion Pop. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in octombrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 32lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 290 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.