Cel mai mare dusman al nostru PDF

5/5
Autor: Tom Nichols
ISBN: 9789734688333
Editura: Polirom
Vezi cartea Cel mai mare dusman al nostru PDF scrisa de autorul Tom Nichols in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in ianuarie 2022 de catre editura Polirom in limba Romana, are 264 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

39.95 Lei
Pretul cartii Cel mai mare dusman al nostru este de aproximativ 39.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Cel mai mare dusman al nostru

in ultimele trei decenii, cetatenii democratiilor care afirma cu tarie ca pretuiesc libertatea, toleranta si statul de drept au sustinut in tot mai mare masura politicieni si programe politice iliberale. Democratia are probleme, dar a cui este vina?

in cartea sa, Tom Nichols contesta reprezentarile curente conform carora ascensiunea miscarilor iliberale si antidemocratice in Statele Unite si in alte tari poate fi pusa doar pe seama globalizarii si a deciziilor proaste luate de elitele conducatoare. in schimb, el identifica originile acesteia intr-o serie intreaga de fenomene ce risca sa afecteze insasi esenta societatilor democratice moderne, de la cresterea narcisismului si asteptarile din ce in ce mai mari si mai nerealiste ale cetatenilor la o cultura a resentimentului si de la dezinteresul fata de participarea civica la un tribalism agresiv si o explozie a urii de care social media nu e deloc straina. Cetatenii obisnuiti, plini de nemultumiri, si-au dat mana cu acei politicieni care au succes mai degraba creand un val de furie decat incurajand virtutile civice si cooperarea democratica.

Desi nu va fi usor, argumenteaza politologul american, trebuie sa aparam democratia prin reinvierea virtutilor si valorilor care stau la baza ei – si recunoscand ca nu am stiut sa apreciem ceea ce avem in lumea moderna. Transanta, nonconformista si pasionanta, Cel mai mare dusman al nostru schimba perspectiva in dezbaterea cu privire la modul cum au ajuns democratiile in aceasta situatie si la ce este de facut.

ISBN: 9789734688333

Carti scrise de Tom Nichols

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Tom Nichols sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Tom Nichols
Traducator(i):
Cod: 9789734688333
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: ianuarie 2022
Numar pagini: 264
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Tom Nichols. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in ianuarie 2022. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 39.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 264 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.