Cea mai mica femeie din lume. Proza scurta, 1940–1964 (Vol. I) PDF

5/5
Autor: Clarice Lispector
ISBN: 9786067799019
Editura: Humanitas Fiction
Vezi cartea Cea mai mica femeie din lume. Proza scurta, 1940–1964 (Vol. I) PDF scrisa de autorul Clarice Lispector in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Humanitas Fiction in limba Romana, are 372 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

36 Lei
Pretul cartii Cea mai mica femeie din lume. Proza scurta, 1940–1964 (Vol. I) este de aproximativ 36lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Cea mai mica femeie din lume. Proza scurta, 1940–1964 (Vol. I)

Autor(i): Clarice Lispector
Traducator(i):
Cod: 9786067799019
Editura: Humanitas Fiction
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 372
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Fictiune/ Literatura
Sub-Categorie: Literatura contemporana

Traducere, tabel cronologic si postfata de Anca Milu?Vaidesegan

Cea mai mica femeie din lume. Proza scurta,1940–1964 este primul din cele doua volume care constituie integrala prozei scurte a Claricei Lispector, publicata pentru prima data in limba romana de Editura Humanitas Fiction. La un secol de la nasterea sa, cele optzeci si cinci de povestiri reunite in editia noastra dezvaluie o mare scriitoare a secolului XX, o figura inovatoare a literaturii sud-americane, creatoarea unui limbaj neconventional, revolutionar, nelinistitor.

Maestra a indicibilului, a emotiei care prevaleaza in fata evenimentului, Clarice Lispector este interesata mai putin de fapte, si mai mult de ecourile starnite de acestea in fiinta omeneasca. Proza sa scurta apeleaza la trame minime, iar universul sau este unul senzorial, alcatuit din perceptii si reactii, din sondarea alternativa a lumii interioare si exterioare, din explorari hipnotice ale adancimilor sufletesti, din scenarii intime functionand independent de realitatea imediata, din evaziuni si reverii. Personajele sale se afla intr-o cautare exasperata – de sine, a unor raspunsuri, a unei forme mai suportabile de existenta. Ele manifesta un fel de ingenuitate care le face sa observe ceea ce le inconjoara cu permanenta contrariere, cunosc transformari si epifanii ce raman pe teritoriul instrainarii, al insolitului, al vulnerabilitatii.

ISBN: 9786067799019

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Clarice Lispector sau din categoria Literatura contemporana.
Cartea a fost scrisa de catre Clarice Lispector. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 36lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 372 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.