Cartea tibetana a vietii si a mortii PDF

5/5
Autor: Sogyal Rinpoche
ISBN: HER973-111-862-8
Editura: HERALD
Vezi cartea Cartea tibetana a vietii si a mortii PDF scrisa de autorul Sogyal Rinpoche in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura HERALD, are 480 pagini si dimensiuni de 210 x 140 mm. Editia acestei carti este Necartonata.

Pretul Recomandat

57 Lei
Pretul cartii Cartea tibetana a vietii si a mortii este de aproximativ 57lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Cartea tibetana a vietii si a mortii

In aceasta carte de actualitate ( Cartea tibetana a vietii si a mortii), Sogyal Rinpoche se concentreaza asupra felului cum trebuie inteleasa adevarata semnificatie a vietii, cum sa acceptam moartea si cum sa-i ajutam pe muribunzi si pe cei morti. Moartea este o parte naturala a vietii cu care toti va trebui sa ne confruntam, mai devreme sau mai tarziu. Dupa parerea mea, exista doua moduri in care o putem aborda cat timp suntem in viata. Putem opta fie s-o ignoram, fie sa infruntam perspectiva propriei noastre morti si, reflectand limpede asupra ei, sa incercam sa reducem la minimum suferinta pe care o poate aduce. Totusi, in niciunul din aceste moduri nu o vom invinge. Ca budist, eu consider moartea un proces normal, o realitate de care sunt constient ca va aparea atat timp cat raman in existenta aceasta mundana. Stiind ca nu pot sa scap, nu vad niciun rost sa-mi fac griji in aceasta privinta. Tind sa ma gandesc la moarte ca la schimbarea unor haine invechite si uzate, mai degraba ca la un sfarsit irevocabil.
Cu toate acestea, moartea este imprevizibila: nu stim cand sau cum se va produce. Astfel ca este doar o chestiune de bun-simt sa-ti iei anumite precautii inainte ca ea sa se intample in realitate. Fireste, cei mai multi dintre noi si-ar dori o moarte senina, dar este foarte clar ca nu putem spera sa murim impacati daca viata noastra a fost plina de violenta sau daca mintea ne-a fost mereu agitata de emotii precum furia, atasamentul sau frica. Astfel ca daca vrem sa murim bine, trebuie sa invatam sa traim bine: pentru a spera la o moarte senina, trebuie sa cultivam pacea in mintea noastra si in modul nostru de viata. Dupa cum veti citi in cartea de fata, experienta reala a mortii este, din punctul de vedere budist, foarte importanta. Desi modul sau locul in care vom renaste depinde in general de fortele karmice, starea noastra mentala din momentul mortii poate sa influenteze calitatea viitoarei renasteri. Astfel ca in momentul mortii, in pofida marii diversitati a karmei pe care am acumulat-o, daca facem un efort special pentru a genera o stare virtuoasa a mintii, putem intari si activa o karma virtuoasa si in felul acesta sa determinam o renastere fericita. – Sanctitatea Sa Dalai Lama

Cod carte: HER973-111-862-8

Carti scrise de Sogyal Rinpoche

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Sogyal Rinpoche sau din categoria Dezvoltare Spirituala.
Autor(i): Sogyal Rinpoche
Traducator(i): Walter Fotescu
Cod: HER973-111-862-8
Editura: HERALD
Editie: Necartonata
Anul aparitiei: 2021
Numar pagini: 480
Format/Dimensiuni:
Categorie: Spiritualitate Ezoterism
Sub-Categorie: Dezvoltare Spirituala

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Sogyal Rinpoche. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 57lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 480 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.