Captivul PDF

5/5
Autor: Dora Pavel
ISBN: POL978-973-46-6921-9
Editura: POLIROM
Vezi cartea Captivul PDF scrisa de autorul Dora Pavel in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura POLIROM, are 264 pagini si dimensiuni de 180 x 110 mm. Editia acestei carti este Necartonata.

Pretul Recomandat

9.49 Lei
Pretul cartii este de aproximativ 9.49lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Captivul

Captivul, editia a II-a revazuta, de buzunar – Dora Pavel.

Lunga destainuire a tanarului Zigu Jedrijevschi, torturat de afectiunea nefireasca, aproape incestuoasa, pentru sora sa geamana, Zedra, acum grav bolnava psihic, depaseste stadiul unei simple clarificari launtrice. Student, mai intai, la Medicina, la fel ca sora sa, dupa declansarea bolii acesteia, Zigu se muta la Arte plastice. Angajat, in paralel, si ca scenograf-costumier in teatrul condus de propriul tata, el ajunge martorul unui experiment existential dramatic si riscant. Sperand sa-si vindece fiica, tatal celor doi, renumitul regizor Peter Jedrijevschi, initiaza un proiect teatral inedit, in care o implica si pe ea, alaturi de alti cativa tineri. Urmand tehnica psihodramei – de mult utilizata ca metoda curativa in psihoterapie –, Jedrijevschi se hazardeaza sa forteze transformarea grupului de amatori in actori propriu-zisi, capabili sa joace pe scena unui teatru adevarat, cu o sala deschisa publicului larg. Noua postura le produce insa „actorilor” o asemenea excitatie emotionala si mintala, incat acestia ajung sa ia arta drept realitate. Protagonistii evolueaza mocnit, in cerc inchis, ca niste animale ghidate perfect in arena. Totusi, ei scapa uneori de sub bagheta imblinzitorilor, descarcerand forte primare, distructive, facand din roman un veritabil thriller, cu intorsaturi pe cat de neasteptate, pe atat de captivante.

Cod carte: POL978-973-46-6921-9

Carti scrise de Dora Pavel

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Dora Pavel sau din categoria Literatura Romana.
Autor(i): Dora Pavel
Traducator(i): 0
Cod: POL978-973-46-6921-9
Editura: POLIROM
Editie: Necartonata
Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 264
Format/Dimensiuni:
Categorie: Beletristica
Sub-Categorie: Literatura Romana

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Dora Pavel. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2017. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 9.49lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 264 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.