Aviatorul (Ed. 2021) PDF

5/5
Autor: Evgheni Vodolazkin
ISBN: 9786067798999
Editura: Humanitas Fiction
Vezi cartea Aviatorul (Ed. 2021) PDF scrisa de autorul Evgheni Vodolazkin in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Humanitas Fiction in limba Romana, are 368 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

31.2 Lei
Pretul cartii Aviatorul (Ed. 2021) este de aproximativ 31.2lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Aviatorul (Ed. 2021)

Autorul bestsellerului international Laur, Evgheni Vodolazkin, revine cu o poveste coplesitoare despre memorie si vina, despre o iubire atat de puternica, incat invinge haosul si chiar moartea. Aviatorul a fost finalist la principalele premii literare din Rusia si a castigat, in 2016, Bolsaia Kniga — Premiul al doilea.

Innokenti Platonov, protagonistul romanului, fara a fi in realitate aviator, savarseste un zbor extrem intre inceputul si sfarsitul secolului XX, devenind obiectul unui experiment intreprins intr-un lagar cu destinatie speciala. Nascut in 1900, el este inghetat in azot lichid la mijlocul anilor ’20, iar in 1999, deja in alta lume, este dezghetat. Trezit din somnul experimentului pe un pat de spital, memoria lui Innokenti pare a fi tabula rasa. in incercarea de a-si reconstitui istoria personala, el incepe, la sfatul doctorului sau, sa noteze intr-un jurnal franturi haotice de amintiri: chipuri, imagini, intamplari. Treptat, apar Petersburgul din primii ani ai secolului XX, copilaria, scoala si intaia iubire, Revolutia din 1917 si, in sfarsit, lagarul. Odata cu iesirea din spital, pe Innokenti il asteapta o viata noua, in care poate sa iubeasca iar si sa redescopere lumea. O lume unde el, asa cum o arata si propriul sau nume, este un Candide — insa unul care se simte responsabil si pentru cele traite, si pentru cele netraite, tema vinovatiei aducand in Aviatorul ecouri dostoievskiene.

ISBN: 9786067798999

Carti scrise de Evgheni Vodolazkin

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Evgheni Vodolazkin sau din categoria Literatura contemporana.
Autor(i): Evgheni Vodolazkin
Traducator(i):
Cod: 9786067798999
Editura: Humanitas Fiction
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 368
Coperta: Paperback
Categorie: Fictiune/ Literatura
Sub-Categorie: Literatura contemporana

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Evgheni Vodolazkin. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 31.2lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 368 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.