Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta PDF

5/5
Autor: Theodor W. Adorno
ISBN: 9786064410436
Editura: Curtea Veche
Vezi cartea Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta PDF scrisa de autorul Theodor W. Adorno in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura Curtea Veche in limba Romana, are 72 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

29.75 Lei
Pretul cartii Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta este de aproximativ 29.75lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta

La fel ca la finalul anilor 1960, cand Adorno sustinea prelegerea despre renasterea extremismului de dreapta, Europa se confrunta de aproape un deceniu cu un nou avant al aceluiasi tip de discurs politic pe care Adorno il considera un real pericol la adresa democratiei. La fel ca atunci, renasterea miscarilor extremiste si succesul de care s-au bucurat ori se bucura in unele dintre statele occidentale se datoreaza tocmai esecurilor democratiei, faptului ca ea, asa cum constata Adorno, a ramas in urma propriului deziderat, faptului ca echitatea si incluziunea economica, politica si sociala au ramas prea des la stadiul de proiect.

si poate ca lectia fundamentala a conferintei sustinute de Adorno acum mai bine de o jumatate de secol este ca, atata timp cat aceste deziderate fundamentale vor ramane neimplinite, democratia europeana se va afla mereu in pericol de a fi sufocata de extremismul de dreapta, chiar daca el va lua alt chip decat cel de acum o jumatate de veac.

ISBN: 9786064410436

Carti scrise de Theodor W. Adorno

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Theodor W. Adorno sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.
Autor(i): Theodor W. Adorno
Traducator(i):
Cod: 9786064410436
Editura: Curtea Veche
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 72
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Theodor W. Adorno. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 29.75lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 72 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.