Armata, spionaj si economie in Romania (1945-1991) PDF

5/5
Autor: Petre Opris
ISBN: 9786064008060
Editura: Trei
Vezi cartea Armata, spionaj si economie in Romania (1945-1991) PDF scrisa de autorul Petre Opris in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in octombrie 2021 de catre editura Trei in limba Romana, are 400 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

59 Lei
Pretul cartii Armata, spionaj si economie in Romania (1945-1991) este de aproximativ 59lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Armata, spionaj si economie in Romania (1945-1991)

„Acesta este poate cea mai spectaculoasa carte de pana acum a istoricului Petre Opris. Cand incepi sa analizezi industria din perioada comunista, inevitabil trebuie sa intri in zona spionajului industrial si a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceausescu, a fost un element esential al dezvoltarii industriei romanesti. si astfel incepi sa intelegi cum luau Ceausescu sau diversi ministri decizii. Inciziile adanci pe care le face autorul in corpul guvernelor comuniste scot la iveala slabiciunile structurale ale economiei comuniste. in volumul de fata, Petre Opris a avut in vedere materiale cu tematica politico-militara si studii privind serviciile romanesti de informatii, fenomenul emigrarii romanilor si economia romaneasca – aflate in conexiune cu elementele militare care au contribuit treptat la edificarea unei politici nationale de aparare a Romaniei in timpul Razboiului Rece. O asemenea abordare complexa poate fi considerata de pionerat in istoriografie, deoarece, pana in prezent, nu exista o lucrare romaneasca sau straina de sine statatoare in care sa fie tratate problemele numeroase cu care s-a confruntat regimul comunist de la Bucuresti pe trei planuri paralele: politico-militar, culegere de informatii (spionaj si contraspionaj) si economic.” Lucian Popescu

ISBN: 9786064008060

Carti scrise de Petre Opris

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Petre Opris sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Petre Opris
Traducator(i):
Cod: 9786064008060
Editura: Trei
Limba: Romana
Anul aparitiei: octombrie 2021
Numar pagini: 400
Coperta: Paperback
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Petre Opris. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in octombrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 59lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 400 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.