Aristocratia talentului PDF

5/5
Autor: Adrian Wooldridge
ISBN: 9789734687459
Editura: Polirom
Vezi cartea Aristocratia talentului PDF scrisa de autorul Adrian Wooldridge in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in aprilie 2022 de catre editura Polirom in limba Romana, are 448 pagini si coperta Paperback brosat.

Pretul Recomandat

59.95 Lei
Pretul cartii Aristocratia talentului este de aproximativ 59.95lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Aristocratia talentului

Ideea ca oamenii trebuie promovati in functie de talentul nativ, si nu de originea lor sociala este tinta unor critici din intregul spectru politic, desi era predominanta in lume spre sfarsitul secolului XX. Stanga critica meritocratia pentru ca ar sustine statu-quoul, conservatorii, dimpotriva, deoarece ar fi o amenintare la adresa ordinii sociale, iar comunitaristii o contesta pentru ca ne tine pe toti intr-o stare de anxietate continua. Adrian Wooldridge reface istoria meritocratiei in culturile occidentale si in afara lor, luand ca repere diversi politicieni si functionari care au introdus principiul revolutionar al competitiei deschise, psihologi care au elaborat metode de masurare a inteligentei si specialisti in educatie care au conceput posibilitati de promovare sociala. Aristocratia talentului este o analiza a dezbaterilor care incearca sa stabileasca daca meritocratia mai poate fi o forta aducatoare de bine.

ISBN: 9789734687459

Carti scrise de Adrian Wooldridge

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Adrian Wooldridge sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Adrian Wooldridge
Traducator(i):
Cod: 9789734687459
Editura: Polirom
Limba: Romana
Anul aparitiei: aprilie 2022
Numar pagini: 448
Coperta: Paperback brosat
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Adrian Wooldridge. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in aprilie 2022. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 59.95lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 448 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.