Anticariatul de idei PDF

5/5
Autor: Mirel Talos
ISBN: RAO978-606-006-662-0
Editura: RAO
Vezi cartea Anticariatul de idei PDF scrisa de autorul Mirel Talos in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata de catre editura RAO, are 112 pagini si dimensiuni de 200 x 130 x 8 mm. Editia acestei carti este Necartonata.

Pretul Recomandat

23.1 Lei
Pretul cartii Anticariatul de idei este de aproximativ 23.1lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Anticariatul de idei

Anticariatul de idei. Unsprezece proze despre sfarsitul culturii

Anticariatul de idei critica dublul asalt la care este supusa astazi cultura. Pe de o parte, asaltul „civilizatiei spectacolului”, care a anihilat interesul pentru formele culturale traditionale (literatura, pictura, teatrul, sculptura, filosofia, muzica, numite peiorativ „cultura trecutului”) pe care le-a inlocuit cu programe vulgare de televiziune, cu internetul, cu jocurile video, cu un cinematograf de cea mai slaba conditie, acestea fiind considerate „democratizarea culturii”. Pe de alta parte, asaltul de tip inchizitorial, cu accente vadit politice, prin care un imens si splendid patrimoniu de idei, de valori si de cunoastere, sunt „purificate” in numele „corectitudinii politice”. E o carte-document, care schiteaza o posibila apocalipsa. O carte prin care se afirma raspicat ca, in absenta culturii, se instaureaza barbaria. In conditiile relativizarii valorilor si a indemnurilor distrugatoare emise in raza cancel culture, suntem indemnati sa revenim, sa ne intoarcem – aidoma fiului risipitor – la divinitatea salvatoare.

Cod carte: RAO978-606-006-662-0

Carti scrise de Mirel Talos

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Mirel Talos sau din categoria Literatura Romana.
Autor(i): Mirel Talos
Traducator(i):
Cod: RAO978-606-006-662-0
Editura: RAO
Editie: Necartonata
Anul aparitiei: 2021
Numar pagini: 112
Format/Dimensiuni:
Categorie: Beletristica
Sub-Categorie: Literatura Romana

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Mirel Talos. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 23.1lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 112 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.